The page cannot be displayed because you are using Internet Explorer version 8 or lower.

Please consider upgrading your browser here

Vi bruger cookies på denne hjemmeside. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Accepter

 
 
 
 

1989 - To nye fondskomiteer

Efter fusionen bevares uddelingsfunktionen fra Nordisk Insulinfond og Novo’s Fond i første omgang ved at gøre de to gamle bestyrelser til såkaldte fondskomiteer. Nordisks bestyrelse bliver til Nordisk Insulinfonds Komite, der i 1993 skifter navn til Nordisk Forskningskomite og eksisterer i dag. Komiteen støtter grundvidenskabelig og klinisk forskning inden for endokrinologi og eksperimentel fysiologi i de nordiske lande.

Novo’s bestyrelse bliver til Novo’s Fonds komite, men da fonden gennem årene har oprettet en række udvalg til at varetage uddelingerne inden for diverse områder, har bestyrelsen selv få opgaver, og komiteen nedlægges efter blot fire år. I stedet gøres Novo’s Læge- og Naturvidenskabelige udvalg til en komite, der vedtægtsmæssigt sidestilles med Nordisk Forskningskomite.

Fremadrettet varetages uddelingsvirksomheden i Novo Nordisk Fonden således af de to store komiteer samt de tre udvalg, der gennem årene var nedsat af Novo’s Fond; Det veterinærvidenskabelige udvalg, Humanioraudvalget og Prisbedømmelseskomiteen. Billedet viser Nordisk Insulinsfonds Komites formand, Niels A. Thorn.

Close