The page cannot be displayed because you are using Internet Explorer version 8 or lower.

Please consider upgrading your browser here

Vi bruger cookies på denne hjemmeside. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Accepter

 
 
 
 

Enkeltsatsninger

Med sine 'enkeltsatsninger' støtter Novo Nordisk Fonden en række ambitiøse projekter af betydning for samfundet. Emneområderne spænder bredt og favner både forsknings-, uddannelses- og formidlingsprojekter.

 

INSPIRATION, NYTÆNKNING OG UDDANNELSE

Novo Nordisk Fondens bestyrelse prioriterer løbende at bevilge støtte til en række projekter med et bestemt tema, som fonden finder vigtigt. Disse går under betegnelsen 'enkeltsatsninger'.

Emneområderne for projekterne spænder bredt – fra talentudvikling over kræftrehabilitering til diabetesforskning – og hvert projekt har opnået støtte for en periode på op til fem år. I flere tilfælde finder støtten sted i samarbejde med andre parter, private som offentlige.

STØTTE AF HELE FORSKNINGENS FØDEKÆDE

Selvom langt størstedelen af fondens uddelinger går direkte til forskning, støtter fonden også aktiviteter, som ligger tidligt i forskningens fødekæde. Fonden medvirker således til at inspirere og begejstre unge og studerende i grundskolen, på gymnasieniveau og på de videregående uddannelser samt til at øge interessen for naturvidenskab og forskning i befolkningen generelt.

Blandt fondens initiativer målrettet unge er støtte til Den Internationale Biologiolympiade i Danmark i 2015. Her dyster gymnasieelever fra hele verden om at være bedst til at løse såvel teoretiske som praktiske opgaver inden for biologi. Formålet er at vække de unges interesse for naturvidenskab, inspirere de dygtigste elever og samtidig præsentere Danmark som et velfungerende og attraktivt land for talentfulde unge med interesse for biofagene.

Fonden har bevilget DKK 4 millioner til afvikling af olympiaden, udvikling og afholdelse af eksperimentelle finaleopgaver samt efterfølgende national vidensdeling og talentudvikling.

Samlet er det kendetegnende for de enkeltsatsninger, der opnår støtte fra fonden, at de er ambitiøse og perspektivrige. Tildeling af støtte sker på baggrund af indsendte ansøgninger til fonden og efter fagfællevurdering, når det gælder forskningsaktiviteter.