The page cannot be displayed because you are using Internet Explorer version 8 or lower.

Please consider upgrading your browser here

Vi bruger cookies på denne hjemmeside. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Accepter

 
 
 
 

Mads Øvlisen ph.d.-stipendier i kunsthistorisk og praksisbaseret forskning

Legatmidler:
DKK 8 mio.

 

Ansøgningsrunde åbner:
1. november 2017

 

Ansøgningsfrist:
18. januar 2018 kl. 14.00

 

Annoncering af resultat:

Ultimo marts 2018

 

Tidligst mulige startdato:

1. maj 2018

 

Komite for Forskning i Kunst og Kunsthistorie

Jacob Wamberg, Mads Øvlisen, Maria Fabricius Hansen, Marianne Torp, Sanne Kofod Olsen

Link to committee

Opslag og vejledning opdateres inden næste ansøgningsrunde åbner.

FORMÅL

Novo Nordisk Fonden ønsker at give talentfulde kandidater mulighed for at forfølge en forskerkarriere inden for kunsthistorisk og praksisbaseret forskning og dermed støtte, at felterne udvikler sig til højeste niveau i Danmark.

 

Novo Nordisk Fonden inviterer med dette opslag til indsendelse af ansøgninger til ph.d.-stipendier inden for kunsthistorisk og praksisbaseret forskning.

 

FORUDSÆTNINGER

Stipendierne gives til støtte af 3-årige forskeruddannelsesforløb for særligt lovende og talentfulde ansøgere med forskningsprojekter af høj kvalitet. Ansøger skal være indskrevet på et universitet i Danmark under stipendieperioden og således opfylde universitetets adgangskrav for indskrivning til et ph.d.-studium.

 

Novo Nordisk Fonden yder kun støtte til ansøgere, som endnu ikke har påbegyndt et ph.d.-studium.

 

FORSKNINGSFELTER

Der uddeles i alt 5 stipendier inden for følgende forskningsområder:

 

 • 1 ph.d-stipendium i kunsthistorie før 1900 tildeles en ansøger, hvis forskningsprojekt ligger inden for det kunsthistoriske fagområde med særligt henblik på kunsthistoriske og/eller kunstteoretiske emner fra perioden før år 1900.
   
 • 1 ph.d.-stipendium i kunsthistorie efter 1900 tildeles en ansøger, hvis forskningsprojekt ligger inden for det kunsthistoriske fagområde med særligt henblik på kunsthistoriske og/eller kunstteoretiske emner fra perioden efter 1900.
   
 • 1 praksisbaseret ph.d.-stipendium i billedkunst tildeles en ansøger, hvis forskningsprojekt tager udgangspunkt i en kunstnerisk praksis. Projektet skal bestå af en skriftlig afhandling og et kunstnerisk produkt.
   
 • 1 praksisbaseret ph.d.-stipendium i kuratering tildeles en ansøger, hvis forskningsprojekt tager udgangspunkt i en kuratorisk praksis. Projektet skal bestå af en skriftlig afhandling og en kuratorisk undersøgelse.
   
 • 1 ph.d.-stipendium med særligt potentiale tildeles en ansøger med projektforslag af særlig høj kvalitet ansøgt inden for et af ovenstående felter og tidsaldre.

 

STØTTE

Novo Nordisk Fonden uddeler i 2017 op til fem ph.d.-stipendier. Hvert stipendium er på i alt DKK 1,6 mio., der dækker egen løn, tilskud til drift, studieafgift samt administrationsbidrag.

 

ANSØGNINSPROCES

Det er vigtigt, at ansøger læser vejledningen grundigt og i sin helhed, inden ansøgningsprocessen startes, da denne indeholder det komplette opslag samt detaljeret information om ansøgningsprocessen.

 

Ansøgningen skal udfyldes og indsendes via fondens ansøgningssystem, som er tilgængeligt fra den 29. november 2016. Ansøgningen kan udfærdiges på dansk eller engelsk.

 

Kontakt

Henriette Balslev

Grant Administrator

Tlf.: +45 3527 6622

Email: hbe@novo.dk