The page cannot be displayed because you are using Internet Explorer version 8 or lower.

Please consider upgrading your browser here

Vi bruger cookies på denne hjemmeside. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Accepter

 
 
 
 

Novo Nordisk Fondens Gymnasielærerpris

Mårten Flø Jørgensen, Bagsværd Kostskole og Gymnasium (t.v.), og Thomas Skadhede, Paderup Gymnasium, modtager Novo Nordisk Fondens Gymnasielærerpris 2017 for deres fremragende undervisningsindsatser. Se film, hvor lærerne overraskes på deres skoler.

 

Inspirerende undervisning

Novo Nordisk Fondens Gymnasielærerpris er målrettet gymnasielærere, som underviser i biologi, kemi og bioteknologi.

Prisen har til formål at sætte fokus på det høje faglige niveau i den biologiske naturvidenskabelige undervisning i gymnasierne samt at anerkende de gymnasielærere, som har ydet et markant bidrag til den biologiske naturvidenskabelige undervisning.

Gymnasielærerprisen som uddeles årligt, er delt i to priser; en til en gymnasielærer øst for Storebælt og en til en gymnasielærer vest for Storebælt. Hver pris består af en sum på DKK 250.000 bestående af en personlig hæderspris til læreren på DKK 50.000 og DKK 200.000 til skolen. Andelen som tilfalder gymnasiet, skal anvendes til udvikling af de biologiske naturvidenskabelige fag (fx indkøb af nyt undervisningsmateriale eller opgradering af lokaler/inventar til den biologiske naturvidenskabelige undervisning).

Elever, forældre, kolleger og rektorer kan indstille en eller flere lærere til prisen. Indstillingen skal foregå via den pågældende lærers rektor og via indsendelse af skema til DANSK BIOTEK.

Blandt de indstillede udvælges prisvinderne af et særligt bedømmelsesudvalg nedsat af DANSK BIOTEK.

Bedømmelsesudvalget består af:

  • Formand: Martin Bonde, CEO, Vaccibody, og formand for DANSK BIOTEK
  • Povl Krogsgaard-Larsen, professor, ph.d., Dr.pharm., Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Institut for Lægemiddeldesign og Farmakologi, Københavns Universitet
  • Rektor Jannik Johansen, Frederiksberg Gymnasium
  • Søren Møller, Managing Investment Director, Novo Seeds.

Prisen er indstiftet af DANSK BIOTEK (Foreningen af Bioteknologiske industrier i Danmark) og Novo Nordisk Fonden.

Prisen uddeles årligt i forbindelse af med årsmødet i DANSK BIOTEK. Pengebeløbet er doneret af Novo Nordisk Fonden og går til prismodtagerne personligt.

Birgitte Nauntofte, direktør for Novo Nordisk Fonden, siger:

”Forskning inden for biomedicin og bioteknologi er vigtige områder for Danmarks fremtid. Novo Nordisk Fonden ønsker at medvirke til, at interessen for faget stimuleres og øges blandt børn og unge. De er morgendagens forskere og berigere af både dansk forskning og erhvervsliv. Med prisen ønsker vi at påskønne de gymnasielærere, der gør en ekstraordinær indsats for at motivere de unges interesse inden for det biologiske naturvidenskabelige område.”

 

 

News room