The page cannot be displayed because you are using Internet Explorer version 8 or lower.

Please consider upgrading your browser here

Vi bruger cookies på denne hjemmeside. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Accepter

 
 
 
 

Novo Nordisk Fondens Naturfagslærerpris

Jens Valdemar Madsen (hvid skjorte), Randers Realskole, og Aff Hjarnø, Store Heddinge Skole, modtog prisen i 2017. På billedet er de flankeret af deres skoleledere, hhv. Hans Myhrmann, Randers (yderst t.v.) og Thomas Duelund Gravsen (yderst t.h.), Store Heddinge. Priserne blev overrakt af Dagnia Looms, Novo Nordisk Fonden.

 

Inspirerende undervisning

Novo Nordisk Fondens Naturfagslærerpris er målrettet lærere i grundskolen, som underviser i natur/teknologi, geografi, biologi, fysik/kemi og matematik.

Prisen har til formål at anerkende og synliggøre en ekstraordinær indsats inden for naturvidenskabelig undervisning på grundskoleniveau i Danmark.

Naturfagslærerprisen uddeles årligt og er delt i to priser; en til en grundskolelærer øst for Storebælt og en til en grundskolelærer vest for Storebælt. Hver pris består af en sum på DKK 250.000 bestående af en personlig hæderspris på DKK 50.000 og DKK 200.000 til skolen. Andelen, som tilfalder skolen, skal anvendes til udvikling af den naturfaglige undervisning (fx indkøb af nyt undervisningsmateriale eller opgradering af lokaler/inventar til naturfagsundervisning).

Prisen uddeles til en grundskolelærer efter indstilling fra dennes skoleleder. Alle elever, forældre, kolleger og skoleledere tilknyttet den pågældende skole kan komme med forslag, men indstillingen skal foregå via den pågældendes skoleleder. Hvis der indstilles flere lærere fra samme skole, skal der være tale om individuelle indstillinger. Blandt de indstillede udvælges prisvinderne af et bedømmelsesudvalg nedsat i regi af Astra og Novo Nordisk Fonden.

Prisen uddeles i forbindelse med finalen i Unge Forskere.

Bedømmelsesudvalget består af:

  • Direktør Mikkel Bohm, Astra (formand)
  • Lektor Jan Sølberg, Institut for Naturfagenes Didaktik, København Universitet
  • Professor og Centerleder Claus Michelsen, Syddansk Universitet
  • Lærer Finn Skaarup Jensen
  • Vikarierende naturskoleleder, Karen Vesterager, Naturskolerne i Rude Skov og Raadvad

 

Relaterede Nyheder