The page cannot be displayed because you are using Internet Explorer version 8 or lower.

Please consider upgrading your browser here

Vi bruger cookies på denne hjemmeside. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Accepter

 
 
 
 

Novo Nordisk Fondens Naturfagslærerpris

Jens Valdemar Madsen (hvid skjorte), Randers Realskole, og Aff Hjarnø, Store Heddinge Skole, modtog prisen i 2017. På billedet er de flankeret af deres skoleledere, hhv. Hans Myhrmann, Randers (yderst t.v.) og Thomas Duelund Gravsen (yderst t.h.), Store Heddinge. Priserne blev overrakt af Dagnia Looms, Novo Nordisk Fonden.

 

Inspirerende undervisning

Novo Nordisk Fondens Naturfagslærerpris er målrettet engagerede og dygtige lærere i fagene fysik/kemi, biologi, geografi og matematik.

Prisen har til formål at anerkende og synliggøre en særlig indsats inden for naturfaglig undervisning i grundskolens udskoling.

Novo Nordisk Fondens Naturfagslærerpris uddeles årligt og er delt i to priser; en til en lærer øst for Storebælt og en til en lærer vest for Storebælt. Hver pris består af en sum på DKK 250.000 bestående af en personlig hæderspris på DKK 50.000 og DKK 200.000 til skolen. Andelen, som tilfalder skolen, skal anvendes til udvikling af den naturfaglige undervisning (fx indkøb af eksperimentelt udstyr, opgradering af lokaler eller efteruddannelse).

Prisen uddeles til en lærer efter indstilling fra dennes skoleleder. Børn/unge, forældre og kolleger opfordres til at foreslå kandidater til skoleleder, som så kan indstille via linket ved ansøgningsinfo. En eller flere lærere samt teams på op til tre personer fra samme skole kan indstilles. Hvis prisen gives til et team, deles beløbet i den personlige hæderspris af prismodtagerne. Novo Nordisk Fondens Naturfagslærerpris kan ikke modtages af lærere fra samme skole i de følgende fire år efter prismodtagelse.

Blandt de indstillede udvælges prisvinderne af en komite nedsat af Novo Nordisk Fonden. Evalueringskomiteen består af:

  • Professor og centerleder Claus Michelsen, Laboratorium for Sammenhængende Uddannelse og Læring, Syddansk Universitet (formand)
  • Lektor Jan Sølberg, Institut for Naturfagenes Didaktik, København Universitet
  • Lektor Lars Brian Krogh, VIA University College
  • Lektor Thorleif Frøkjær, University College Copenhagen
  • Lektor Hanne Møller Andersen, Aalborg Katedralskole
  • Lærer Aff Hjarnø, Store Heddinge Skole

Priserne overrækkes på Big Bang konferencen den 5. april 2018 (aften). Prismodtagere modtager ophold og konferencedeltagelse og opfordres til at medvirke i paneldebat med prismodtagere af Novo Nordisk Fondens Natur- og Teknologilærerpris, Novo Nordisk Fondens Naturvidenskabelige Gymnasielærerpris samt Novo Nordisk Fondens Pris til Naturfagsundervisere på Læreruddannelsen. Paneldebatten foregår på Big Bang konferencen den 6. april 2018 kl. 11.15-12.00 og modereres af Sebastian Klein

 

News room

"Det virkelighedsnære aspekt er alfa og omega"

Fredag d. 05. januar 2018

Mange husker stadig det gamle fysiklokale med sammenfiltrede krokodillenæb, små støvede vægtlodder og gammelt måleudstyr. I Trekronerskolens energiværksted er der i stedet justerbare vindmøller og...