The page cannot be displayed because you are using Internet Explorer version 8 or lower.

Please consider upgrading your browser here

Vi bruger cookies på denne hjemmeside. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Accepter

 
 
 
 

Novozymes Prisen

Novozymes Prisen 2018 tildeles professor i biokemi ved Stockholms Universitet Gunnar von Heijne for hans videnskabelige gennembrud inden for studier af membranproteiner.

 

Fokus på bioteknologi

Novozymes Prisen har til formål at øge bevidstheden om bioteknologisk grundforskning og anvendt forskning.

Prisen tildeles som en anerkendelse af en banebrydende forskningsindsats eller et teknologibidrag, der fremmer udviklingen af ​​bioteknologisk videnskab til innovative løsninger. Prisen uddeles for en overvejende europæisk indsats. En prismodtager skal være ansat ved en offentlig eller non-profit vidensinstitution i et europæisk land. Der er ingen krav til prismodtagerens nationalitet.

Prisen uddeles af Novozymes Priskomite under Novo Nordisk Fonden på baggund af modtagne nomineringer. Enhver kan nominere en kandidat til prisen.

Novozymes Prisen uddeles årligt og er på DKK 3 mio. Heraf er DKK 2,5 mio. et rådighedsbeløb til prismodtagerens forskning, mens DKK 0,5 mio. er til prismodtageren personligt. Prisen kan ikke tildeles bestyrelsesmedlemmer i Novo Nordisk Fonden eller medlemmer af fondens komiteer og udvalg. Prisen kan heller ikke tildeles bestyrelsesmedlemmer, direktører eller ansatte i Novo Gruppen.

Overrækkelsen af prisen sker i marts ved en festlighed, hvor fondens samarbejdspartnere og prismodtagerens gæster deltager. Prismodtageren giver her en introduktion til sin forskning. Endvidere afholdes inden udgangen af året et internationalt symposium inden for modtagerens videnskabsområde arrangeret af prismodtageren og fonden.

Se videoer med årets to prisvindere her.


 

 

News room

Biologisk spåmand forbløffet over at modtage Novozymes Prisen

Mandag d. 29. januar 2018

Professor Gunnar von Heijne fra Stockholms Universitet modtager Novozymes Prisen 2018. Prisen er på tre mio. kr. og uddeles af Novo Nordisk Fonden.

Relaterede emner