The page cannot be displayed because you are using Internet Explorer version 8 or lower.

Please consider upgrading your browser here

Vi bruger cookies på denne hjemmeside. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Accepter

 
 
 
 

The Stem Cell Niche

Antallet af deltagere og rammerne for konferencen er virkelig ideelle for dialog mellem mennesker.

 

Elly Tanaka, professor, Det Tekniske Universitet i Dresden, Tyskland

Stamceller i fokus

”The Stem Cell Niche – development and disease” var den første konference i Copenhagen Bioscience Conferences-serien. 24 internationale topforskere var inviteret som talere, og blandt de mange emner, der blev drøftet under konferencens tre dage var "stem cells and fate control", "breaking pluripotency" og "tissue regeneration". Vært for konferencen var Det Danske Stamcellecenter og Novo Nordisk Fonden.

180 forskere fra 24 lande deltog i konferencen, som blev afholdt på Favrholm Campus i Hillerød i juni 2012. Da et af hovedformålene med konferencerne er at skabe et forum for vidensdeling og interaktion mellem junior- og seniorforskere, var deltagerne jævnt fordelt på alle niveauer fra ph.d.-stipendiater til professorer.

Der blev præsenteret 136 posters på konferencen og uddelt en pris for bedste postdoc-poster til Monika Bialecka fra Hubrecht Institute i Holland og en for bedste ph.d.-poster til Sophie Morgani fra Det Danske Stamcellecenter i København.

10 yngre deltagere blev på basis af deres ansøgning og abstract inviteret til at holde en short talk om deres forskning. Fire af disse oplæg blev præsenteret som en del af et nyt koncept: Expert Advice Session, hvor en unge forsker efter sin præsentation fik mulighed for at stille spørgsmål til en ekspert inden for feltet.

Konferencens sociale program omfattede en kanalrundfart i Københavns Havn, et besøg på Frederiksborg Slot samt en festmiddag på konferencens sidste aften.

Overordnet er målet med konferencerækken at skabe international opmærksomhed omkring København som et forskningsmæssigt fyrtårn og give deltagerne ny inspiration og viden, de kan bruge til at styrke deres forskning fremadrettet.

- Denne konference har fornyet min tro på videnskab, sagde ph.d.-studerende Gemma Balmer, UCL, under konferencen.

 

Relaterede Nyheder

Relaterede emner