The page cannot be displayed because you are using Internet Explorer version 8 or lower.

Please consider upgrading your browser here

Vi bruger cookies på denne hjemmeside. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Accepter

 
 
 
 

The Stem Cell Niche 2016

Konferencen afholdes 22.-26. maj 2016 på Favrholm Campus i Hillerød lidt nord for København. Billedet er fra Speakers Corner-sessionen ved 2014-udgaven af The Stem Cell Niche.

 

The Stem Cell Niche – development & disease

Den 9. konference i rækken af Copenhagen Bioscience Conferences hedder "The Stem Cell Niche – development and disease".

Formålet med konferencen er at skabe en niche for præsentationer af den seneste grundforskning inden for stamcelle- og udviklingsbiologi og at tilskynde vidensdeling ved at sikre god tid til formelle såvel som uformelle debatter.

Konferencens tema er begrebet "niche" i ordets bredeste forstand, omfattende alle kilder til input, som stamceller og progenitorceller får fra deres omgivelser til at udvide sig eller differentiere. Dette emne er både vigtigt og meget oppe i tiden i forhold til behovet for bedre behandling af sygdomme som f.eks. diabetes og cancer samt neurodegenerative og cardiovaskulære lidelser.

Speakers og emner

En række af verdens mest anerkendte forskere på området står i spidsen for et program, som omfatter oplæg om "Cancer Stem Cells", "Stem Cells of Mesodermal Origin", "Reprogramming and Pluripotency", "Neural Stem Cells" og meget mere. Blandt oplægsholderne er Allan Spradling, USA, Carla Kim, USA, og Graziella Pellegrini, Italien. Se den fulde liste over speakers på konferences website.

Konferencens titel er den samme som de to tidligere konferencer afholdt af Det Danske Stamcellecenter (DanStem) og Novo Nordisk Fonden, men denne konference har andre oplægsholdere og emner.

For forskere på alle niveauer

Konferencen, som har plads til 180 deltagere, afholdes 22.-26. maj 2016 på Favrholm lige nord for København. Konferencen er for forskere på alle niveauer. Alle deltagere (fra PhD-studerende til professorer) forventes at præsentere en poster i løbet af konferencen, og der vil være præmier til den bedste postdoc-poster og til den bedste ph.d.-poster. Konferencen er åben for indsendelse af abstracts.

Konferencens sociale program omfatter kulturelle indslag og en middag i København.

Det overordnede mål med Copenhagen Bioscience Conferences er at skabe international opmærksomhed om København som et forskningsmæssigt fyrtårn inden for biomedicin og bioteknokogi og at give deltagerne ny inspiration og viden, de kan bruge til at styrke deres forskning fremadrettet.