menu
https://novonordiskfonden.dk/da/nyheder/prins-joachim-indviede-forskningscenters-nye-bygning/

Prins Joachim Indviede Forskningscenters Nye Bygning

Prins Joachim Indviede Forskningscenters Nye Bygning

17 nov 2016

Den røde løber var rullet ud, da H.K.H. Prins Joachim og uddannelse- og forskningsminister Ulla Tørnæs m.fl. torsdag gæstede Novo Nordisk Foundation Center for Biosustainability. Anledningen var indvielsen af centrets nye bygning på DTU’s campus i Lyngby.

Den nybyggede femetagers bygning indeholder bl.a. laboratorier, der er specialdesignet til forskningscentret, og vil fremadrettet danne ramme om centrets forskning i udvikling af cellefabrikker til bæredygtig fremstilling af kemikalier og medicin.

Centret blev etableret i 2011 på baggrund af en bevilling fra Novo Nordisk Fonden, der har støttet centret med i alt 1,1 mia. kr.

Indvielsen af de nye faciliteter blev afholdt i bygningens store atrium, hvor DTU’s rektor Anders Bjarklev, prorektor Henrik Wegener, Ulla Tørnæs, Novo Nordisk Fondens bestyrelsesformand Sten Scheibye og centrets CEO, Bernhard Palsson, alle var på talerstolen.

MINISTER: EN MILEPÆL

Ulla Tørnæs lykønskede universitetet med de nye faciliteter og kaldte indvielsen af centret for ”en milepæl” og et eksempel på, hvor langt vi kan komme gennem offentlig-privat samarbejde.

Sten Scheibye anerkendte centret for dets resultater, inden han med et citat fra Winston Churchill kastede et blik ind i fremtiden: ”Vi former vores bygninger, derefter former de os,” sagde Sten Scheibye.

Badet i blitzlys fra den fremmødte presse klippede H.K.K. Prins Joachim derefter det røde bånd, hvorefter han fik en guidet tur rundt i den nye bygning, mens de over 100 fremmødte gæster og ansatte på centret blev budt på reception.

Læs mere om indvielsen af Bygning 220 på centrets hjemmeside her.