menu
https://novonordiskfonden.dk/da/projekter-og-initiativer/naturfagsmaraton/

Naturfagsmaraton

Naturfagsmaraton

Kreativt undervisningsforløb

Naturfagsmaraton er et landsdækkende, kreativt 10-ugers undervisningsforløb målrettet elever og lærere i grundskolens 5. og 6. klasse i faget natur/teknologi, hvor eleverne skal finde løsninger på 10 åbne opgaver. Opgaverne dækker hvert år bredt emner inden for naturvidenskab: biologi, fysik, kemi, geografi og teknologi. Eleverne får her mulighed for at være innovative, bruge deres faglige viden og samarbejde.

Som afslutning mødes skoleklasserne i de enkelte kommuner for at konkurrere om de bedste opgaveløsninger, vise deres opfindelser frem og lade sig inspirere af andre børns løsninger på samme opgave.

Formålet med konkurrencen er at udvikle elevernes opfindsomhed og innovationskompetencer samt øge deres interesse for og glæde ved naturvidenskab og teknologi. Forløbet giver samtidig natur- og teknologilærere inspiration til at arbejde med innovative opgaver i undervisningen.

Novo Nordisk Fonden har bevilget DKK 6,55 millioner over tre år til Naturvidenskabernes Hus til videreudvikling af Naturfagsmaraton.

Novo Nordisk Fondens bevilling går til at udvikle konceptet, herunder at udbrede kendskabet til konkurrencen med henblik på at få endnu flere deltagere de kommende år og udvikle nye innovative opgaver.

Birgitte Nauntofte, CEO i Novo Nordisk Fonden, siger:

– Innovation inden for naturvidenskab og teknologi er noget af det, Danmark skal leve af i fremtiden. Med bevillingen til Naturfagsmaraton ønsker Novo Nordisk Fonden at medvirke til at fremme børns opfindsomhed, inspiration og viden inden for naturvidenskab og teknologi og stimulere dem til på længere sigt at vælge en karriere inden for disse områder.

Konkurrencen blev første gang afholdt i 2004.