menu
https://novonordiskfonden.dk/da/projekter-og-initiativer/nobel-laureate-lectures/

Nobel Laureate Lectures

Nobel Laureate Lectures

Forelæsning på højeste niveau

Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskaber afholder med støtte fra Novo Nordisk Fonden to årlige symposier kaldet Nobel Laureate Lectures. Her inviteres nobelpristagere til at give en forelæsning om deres forskning og om vejen til og livet efter Nobelprisen. Forelæsningerne er åbne for den brede offentlighed og har som hovedformål at øge interessen for naturvidenskab hos især unge forskere og studerende. Forelæsningerne annonceres bredt i dagblade og afsluttes med en festlig reception. Hvert symposium har plads til omkring 400 tilhørere. Deltagelse i arrangementerne er gratis, men tilmelding via Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskabers hjemmeside er nødvendig.

Den første i rækken af Nobel Laureate Lectures blev afholdt i juni 2011, da professor Dale T. Mortensen (nobelpristager i Økonomi 2010) forelæste om ”Markets with Search Friction and the Great Recession” på Kommunehospitalet i København. Forelæsning blev optaget af DR2 og bragt i Danskernes Akademi.

Novo Nordisk Fonden støttet årligt Nobel Laurate Lectures med DKK 500.000. Bevillingen går til at dække omkostninger ved at invitere prismodtagerne samt til receptionen og lokaleleje.