menu
https://novonordiskfonden.dk/da/projekter-og-initiativer/puls/

PULS

PULS

Udstilling og forskningsprojekt

PULS sigter mod at skabe en sundere og mere aktiv livsstil hos børnefamilier. Projektet er rettet mod familier med børn i alderen 6-12 år og indeholder både et udstillings- og et forskningsprojekt.

Udstillingsprojektet består i at udvikle en nytænkende sundhedsfremmende udstilling på Experimentarium. Udstillingen skal give gæsterne en positiv, sjov og mindeværdig oplevelse af sundhed og bevægelse og derigennem understøtte en efterfølgende dialog om sundhed i familien og stimulere til øget fysisk aktivitet. På den vis fastholdes og udvides selve udstillingsoplevelsen til også at foregå uden for science-centrets vægge.

Forankringen af denne sunde og aktive livsstil i dagligdagen skal ske gennem en række lokale aktiviteter, som supplerer udstillingen. Aktiviteterne foregår i hjemmene hos familier og i lokalsamfund og udvikles i tæt samarbejde mellem familierne, forskere inden for sundhedsfremme og eksperter i interaktiv formidling af naturvidenskab. Familierne skal således både være med til at udvikle udstillingskonceptet (ved at give input til, hvad de gerne vil opleve) og efterfølgende medvirke til at finde ud af, hvad der kan fastholde og forlænge oplevelserne på udstillingen og dermed give børn lyst til at leve sundt og bevæge sig mere. Dette kan f.eks. være lege- og spilbaserede teknologier. Formålet er at identificere de aktiviteter, der engagerer familierne. Dette udviklingsarbejde og samarbejde er en del af projektets forskningsområde, der har som overordnet vision at udvikle en rollemodel for interaktive, sundhedsfremmende aktiviteter.

Novo Nordisk Fonden støtter PULS med DKK 33 mio. over en femårig periode. Projektet ledes af Experimentarium med Steno Center for Sundhedsfremme som central samarbejdspartner. Udstillingen åbnede i 2015.

Novo Nordisk Fonden har desuden støttet etableringen af det nye Experimentarium med DKK 11,5 mio.

Foto øverst på siden: Experimentarium, Jesper Rais.