Apply for grants

Hands on i PCR-teknik, DNA-gelelektroforese og SDS-PAGE

Call opens
3 juni 2024
Call closes
9 oktober 2024 2:00pm (CET)
Announcement of results
Januar 2025
Om Efteruddannelsespuljen (læs før du søger):
Send application

Titel

Hands on i PCR-teknik, DNA-gelelektroforese og SDS-PAGE

Målgruppe

Gymnasielærere

Fag

Biologi, Bioteknologi, Teknikfag

Niveau

A, B, C

Kursusudbyder

Foreningen af Danske Biologer

Beskrivelse

Kursus i PCR-teknik er et hands-on kursus til dem som trænger til at komme i gang med PCR-teknikken, DNA-gelelektroforese eller SDS-PAGE. Vi vil gennemgå forsøgene PV92 Alu-insert mutation, som sætter fokus på mutationer og genetisk variation. Vi vil også gennemgå RFLP-analyse af PTC-smager med fokus på SNP-mutationer og restriktionsenzymer. Begge forsøg kan købes som færdige kits, men på kurset vil vi gennemgå hvordan man billigt kan oprette sin egen PCR-samling, og på den måde kunne gennemføre de to forsøg til langt lavere omkostninger. Vi vil også tale om hvilke elementer der er vigtige for at få det til at lykkes.

På kurset vil i også få en kort introduktion til kørsel af SDS-PAGE geler som anvendes til proteinanalyse. Teknikken er lidt mere kompliceret end DNA-gelelektroforese, men er man opmærksom de rigtige steder, kan det lykkes. Forsøget tager udgangspunkt i protein fra plantesaft, men andre kilder kan også anvendes.

Vi bruger tid på at gennemgå de enkelte elementer i forsøgene og hvilket udstyr, samt kemikalier, der skal anvendes til forsøgene. Så efter endt kursus vil alle have prøvet de to forsøg og fået viden til at kunne indkøbe de enkelte dele som forsøgene kræver.

Kursuselementer

Laboratorieøvelser / Eksperimenter

Undervisere

Anders Mejer Kristensen og Christian Rix

Kursusdage

1 april 2025

Region

Midtjylland

Sted

Tradium HTX, Vester Allé 26, 8900 Randers

Deadline for tilmelding til kursus hos kursusudbyder

1 marts 2025

Link til kursusudbyder

https://biofag.dk/?page_id=2