Apply for grants

Inkluderende undervisning, der favner elevernes diversitet

Call opens
3 juni 2024
Call closes
9 oktober 2024 2:00pm (CET)
Announcement of results
Januar 2025
Om Efteruddannelsespuljen (læs før du søger):
Send application

Titel

Inkluderende undervisning, der favner elevernes diversitet

Målgruppe

Gymnasielærere

Fag

Fysik, Kemi, Teknologi

Niveau

A, B, C

Kursusudbyder

Københavns Universitet, Institut for Naturfagenes Didaktik

Beskrivelse

Vil du være med til at forme fremtiden for STEM-undervisningen i Danmark, og være en frontløber i udviklingen af undervisningsmetoder, der virkelig gør en forskel?

Med den stigende elev-diversitet er der brug for nye metoder i undervisningen. Med udgangspunkt i dugfriske forskningsresultater fra kemi, fysik og teknologi er målet med dette kursus at bringe viden om elevers baggrunde, sammen med naturvidenskabsdidaktiske metoder i undervisningen.
Undervisningen tager udgangspunkt i et katalog af konkrete forskningsbaserede redskaber, der kan gøre kemi-, fysik- og teknologiundervisningen mere inkluderende og støtte flere forskellige elever i at se dem selv i disse fag, ligesom det kan bidrage til at lærerne opdager deres potentiale.
De konkrete redskaber afprøves i deltagernes egen undervisning, og med udgangspunkt i evalueringerne af deres effekt samt supplerende viden fra forskningslitteraturen, designes nye undervisningseksperimenter i tæt samarbejde med kursuslederne og de øvrige deltagere, og målrettet specifikke problemstillinger i egen undervisningen. Kurset bliver således en tæt vekselvirkning mellem forskning-, konkrete redskaber og lærernes egen praksis.
Kurset vil give deltagerne ideer til nye undervisningsmetoder, indsigter i hvordan undervisningen spiller sammen med forskellige elev-baggrunde og elev-erfaringer, og redskaber til at arbejde mere inkluderende så flere elever understøttes i at se fysik, kemi og teknologi fag som noget for dem.

Vi opfordrer både enkeltpersoner og lærerteams til at deltage. Er du klar til at tage det første skridt mod en mere mangfoldig STEM-uddannelse? Tilmeld dig dette kursus.

Kursuselementer

Diversitet / Ligestilling / Inklusion

Undervisere

Henriette Holmegaard (IND), Lene Møller Madsen (IND)

Kursusdage

10 marts 2026
24 marts 2026
31 marts 2026
14 april 2026

Region

Hovedstaden

Sted

IND, NBB, Rådmandsgade 64, 2200 Kbh N

Deadline for tilmelding til kursus hos kursusudbyder

5 januar 2026

Link til kursusudbyder

https://www.ind.ku.dk/evu