Ansøg om midler

Participation in the International Genetically Engineered Machine competition and Giant Jamboree 2023

Call opens
1 February 2023
Call closes
16 April 2023 3:00pm (CET)
Announcement of results
April/May 2023

Purpose

Novo Nordisk Fonden yder støtte til holddeltagelse i International Genetically Engineered Machine (iGEM) konkurrence samt Giant Jamboree for studerende på relevante danske universiteter i perioden 2020-2025. Formålet er at styrke uddannelser inden for syntetisk biologi og genteknologi og bidrage til internationaliseringen af danske universitetsuddannelser.

About the grant

Amount

Up to DKK 200.000 per grant

Location

Denmark

Research area focus

Biotechnology-based Synthesis and Production

Contact

For grant inquiries
Camilla Stensgaard Andersson
Grant Manager
+45 4172 7944 [email protected]

Beskrivelse af iGEM (se officiel hjemmeside for mere information)

International Genetically Engineered Machine (iGEM) Foundation er en uafhængig, non-profit organisation dedikeret til at fremme syntetisk biologi, uddannelse og konkurrence, udvikling af et åbent samfund samt samarbejde. Dette gøres ved at fremme et åbent og samarbejdsvilligt fællesskab med venskabelig konkurrence.

iGEM’s største aktivitet er iGEM konkurrencen, som giver studerende mulighed for at skubbe til grænserne inden for syntetisk biologi ved at håndtere hverdagens problemer, som verden står overfor. Tværfaglige hold, primært bestående af universitetsstuderende, samarbejder om at designe, bygge, teste og måle deres helt eget system ved hjælp af udskiftelige biologiske dele og standard molekylærbiologiske teknikker.

Hvert år dedikerer næsten 6.000 deltagere deres sommer til iGEM, hvorefter de alle mødes om efteråret for at præsentere deres projekter og for at konkurrere ved den årlige Giant Jamboree.

Deadlines for tilmelding: se officiel hjemmeside

Hvem kan søge

Konkurrencen henvender sig til universitetsstuderende inden for teknologi, bioteknologi og naturvidenskab. De respektive danske universiteter med uddannelser inden for genteknologi og syntetisk biologi står for udvælgelse af hold til iGEM og kan hver indstille ét hold til at modtage støtte af Fonden om året.

Novo Nordisk Fonden støtter årligt iGEM hold med op til DKK 200.000 per universitet til udgifter relateret til deltagelse i iGEM konkurrencen og Giant Jamboree.

Ansøgningsproces

Ansøgningen indsendes som en samlet pdf fil til Novo Nordisk Fonden; Grant Specialist, Camilla Stensgaard Andersson, [email protected]

Ansøgningen skal indeholde:

  • Letter of support fra det pågældende universitets dekan eller institutleder
  • en kort præsentation af iGEM holdet
  • en projektbeskrivelse (1-2 sider)
  • et budgetoverblik: se template

Deadline: 16 April 2023

Ansøgere vil blive underrettet umiddelbart efter deadline.

Ansøgere skal være opmærksomme på fondens Vilkår for Bevillingsmodtagere.

Grant listings

All the projects we have funded are listed here. You can customise your search by grant year and category and use free text search.
GRANT

Managing a grant

Read more about how to manage a grant and what general information you need as a grant holder.