Ansøg om midler

Matematik og computational thinking

Ansøgningsrunde åbner
3 juni 2024
Ansøgningsrunde lukker
9 oktober 2024 2:00pm (CET)
Svar til ansøger
Januar 2025
Se alle kurser
Kontakt
[email protected] (forventet svartid er 1-3 uger)
Om Efteruddannelsespuljen (læs før du søger):
Send ansøgning

Titel

Matematik og computational thinking

Målgruppe

Gymnasielærere

Fag

Matematik, Informatik

Niveau

A

Kursusudbyder

Danmarks Tekniske Universitet - DTU

Beskrivelse

Formål:
Den digitale udvikling ændrer i disse år betingelserne for matematik både i teori og praksis. Computational thinking spiller en stadigt vigtigere rolle i matematikfaget både for teori og tekniske anvendelser. Matematikken er grundlaget for den digitale omstilling og interagerer med algoritmer, programmering, datavidenskab, statistik og kunstig intelligens på nye måder. Kursets formål er at give kursusdeltagerne et førstehåndsindtryk af de nye perspektiver på matematikken og klæde dem på til selv at kunne videreformidle til interesserede gymnasieelever og kolleger.

Opbygning:
Kurset består af 5 hele kursusdage på DTU placeret i efteråret 2025, som ligger med tre ugers mellemrum. Imellem kursusdagene opfordres der til afprøvning af materialet på eget gymnasium. Forløbet afsluttes med en hel projektdag på DTU med foredrag og workshops for eleverne med inspiration til store opgaver (fx SRP og SOP).

Kursusdagene på DTU:
Kursusdagene indeholder typisk 3 elementer: 1) Et populærvidenskabeligt og fagligt forankret foredrag af en ekspert inden for dagens emne, fx optimering, grafteori, Python-programmering, datavidenskab, kunstig intelligens, 2) Faglig introduktion til matematikken bag dagens emne suppleret med øvelser og Python-træning, og 3) Forberedelse til afprøvning på gymnasierne. Som kursusdeltager får man hver gang et færdigt program med sig hjem, så man er klar til afprøvning på eget gymnasium.

Platform:
DTU Compute har fra det af Novo Nordisk Fonden støttede InterMat-projekt stor erfaring i at samarbejde med gymnasielærere om brobygningsforløb for gymnasieelever i matematik, hvor der fagligt rækkes ud mod anvendelser i såvel naturfaglige fag (biologi, kemi, fysik mv.) som i ingeniørfag (byggeteknologi, tomografi, AI mv.). InterMats hjemmeside https://intermat.compute.dtu.dk/efteruddannelse opgraderes til platform for ”Matematik og computational thinking”.

Det forudsættes ikke, at deltagerne har erfaring med ”Computational thinking” og programmering i Python.

Kursuselementer

Algoritmer / Databehandling / Matematisk modellering, Brobygning, Digital teknologi / Computationel tankegang / Kunstig intelligens, Engineering / Innovation / Entreprenørskab

Undervisere

Inge Li Gørtz, Kim Knudsen, Steen Markvorsen, Ulrik Engelund Pedersen, Karsten Schmidt,

Kursusdage

18 september 2025
9 oktober 2025
30 oktober 2025
20 november 2025
11 december 2025

Region

Hovedstaden

Sted

Matematiktorvet 303, 2800 Kgs. Lyngby

Deadline for tilmelding til kursus hos kursusudbyder

15 maj 2025