Ansøg om midler

NMR-spektroskopi

Ansøgningsrunde åbner
3 juni 2024
Ansøgningsrunde lukker
9 oktober 2024 2:00pm (CET)
Svar til ansøger
Januar 2025
Se alle kurser
Kontakt
[email protected] (forventet svartid er 1-3 uger)
Om Efteruddannelsespuljen (læs før du søger):
Send ansøgning

Titel

NMR-spektroskopi

Målgruppe

Gymnasielærere

Fag

Kemi, Bioteknologi, Teknologi

Niveau

A, B

Kursusudbyder

Danmarks Tekniske Universitet, DTU Kemi

Beskrivelse

Er du interesseret i NMR-spektroskopi og analyse af organiske forbindelser? Og har du lyst til selv at afprøve denne særlige analytiske teknik? Et kursus på DTU Kemi for især kemilærere sætter fokus på både teoretiske og praktiske aspekter indenfor NMR-spektroskopi, herunder optagelse og fortolkning af NMR-spektre af organiske forbindelser. I strukturopklaringen af simple organiske forbindelser vil der ud over løsningen af NMR spektre inddrages andre former for analytisk information fra fx massespektrometri og IR spektroskopi.
Hvad handler kurset om?
Kurset vil starte med en kort forklaring af hvordan man kan analysere organisk kemiske forbindelser og giver et overblik over de forskellige analytiske og spektroskopiske teknikker der bruges. Herefter vil fokus være på NMR spektroskopi.
Kurset vil indeholde en gennemgang af princippet bag NMR spektroskopi både teoretisk og praktisk og vil bl.a. besvare spørgsmålene:

• Hvad er NMR spektroskopi?
• Hvad kan denne analytiske teknik bruges til?
• Hvad er det vi ser i et NMR spektrum?
• Hvordan optages et NMR spektrum?
• Hvordan tyder man et NMR spektrum?

Kurset indeholder både teori og praktiske øvelser hvor der løses spektre af organiske forbindelser. I strukturopklaringen af simple organiske forbindelser vil der ud over løsningen af NMR spektre tages relevant anden analytisk information ind fra f.eks. masse spektrometri og IR spektroskopi. Samtidig vil kurset indeholde historier om hvordan NMR spektroskopi bruges i academia og i industrien. Det er målet at give kursus deltagerne en bred forståelse af NMR spektroskopi som en stærkt analytisk teknik. Derudover vil der ære forslag til hvordan det kan indrages i større opgaver i undervisningen.

Kursuselementer

Problem-baseret læring / Undersøgelsesbaseret naturfagsundervisning (UBNU), Naturvidenskabelige erkendelser / Ny forskningsviden

Undervisere

Charlotte H. Gotfredsen

Kursusdage

19 januar 2026

Region

Hovedstaden

Sted

DTU Kemi, Kemitorvet, Bygning 207, 2800 Kgs. Lyngby

Deadline for tilmelding til kursus hos kursusudbyder

19 december 2025

Link til kursusudbyder

https://www.kemi.dtu.dk/