Ansøg om midler

Natur/teknologi for matematiklærere

Ansøgningsrunde åbner
13 august 2025
Ansøgningsrunde lukker
23 oktober 2025, kl. 14
Svar til ansøger
December 2025
Se alle kurser
Kontakt
[email protected] (forventet svartid er 1-3 uger)
Om Efteruddannelsespuljen (læs før du søger):

Titel

Natur/teknologi for matematiklærere

Målgruppe

Grundskolelærere

Fag

Natur / teknologi, Matematik

Niveau

1-2, 3-4, 5-6

Kursusudbyder

Københavns Professionshøjskole (KP)

Beskrivelse

Elever samler sten på stranden og inddeler dem i et selvvalgt system. De lærer om det geologiske kredsløb og videreudvikler løbende deres system med deres egne sten.
Dataloggerne er i sving, og der bliver målt tryk på alle skolens fem etager. Bagefter indsætter eleverne deres data i en matematisk model og sammenligner med forskellige vejrudsigter.
Natur/teknologi er et fag, der er fuld af muligheder for aktive og engagerede elever, men det er let at få sved på panden, hvis man som lærer ikke har de nødvendige forudsætninger.
Selve faget fylder ikke meget på hverken lærernes eller elevernes skema, og det kan resultere i, at mange gode aktiviteter ikke kan afvikles inden for den korte tidsramme.
Dette kursus er tilrettelagt for dig, der er matematiklærer og også underviser i natur/teknologi, selvom du ikke er uddannet i faget. Du bliver klædt på til at tænke natur/teknologi sammen med matematik i emneforløb, fordybelsesdage, ekskursioner og andre tværfaglige muligheder. Ved at undervise på den måde kan begge fags mål opfyldes, samtidig med at der skabes større plads og rum for fordybelse.
I løbet af fem undervisningsdage arbejder vi med udvalgte emner, der integrerer natur/teknologi med forskellige dele af matematikfaget, fx problembehandling, modellering og statistik. Du bliver klædt på til at tage eleverne med ud til forskellige eksterne lokaliteter, og du får fingrene i simpel teknologi på en integreret og sammenhængende måde.
Som en del af kurset lærer du at stilladsere elevers eget undersøgende og modellerende arbejde, og du får mulighed for at afprøve aktiviteter og forløb i din egen undervisning med sparring fra underviserne på kurset. Du bliver også klædt på til at vurdere sikkerhed og risiko i forbindelse med de undersøgende aktiviteter, og du får en lille grejpose med tilbage til skolen, så du let kan komme i gang med aktiviteterne fra kurset.

Kursuselementer

FN’s verdensmål

Undervisere

Følger

Kursusdage

20 august 2026
21 august 2026
8 november 2026
10 maj 2027
11 maj 2027

Region

Hovedstaden

Sted

Følger

Deadline for tilmelding til kursus hos kursusudbyder

23 juli 2026

Link til kursusudbyder

Følger