Ansøg om midler

Novozymes Prisen

Fokus på bioteknologi

Novozymes Prisen har til formål at øge bevidstheden om bioteknologisk grundforskning og anvendt forskning.

Prisen tildeles som en anerkendelse af en banebrydende forskningsindsats eller et teknologibidrag, der fremmer udviklingen af ​​bioteknologisk videnskab til innovative og bæredygtige løsninger til gavn for mennesker og samfundet. Prismodtageren skal have lavet et betydende bidrag til Europæis Forskning indenfor relevante områder, prisen gives for  ikke en “life-time-achivement”.
Prismodtager skal være ansat ved en offentlig eller non-profit vidensinstitution i et europæisk land. Prisen uddeles for en overvejende europæisk indsats. Der er ingen krav til prismodtagerens nationalitet.

Prisen uddeles af Novozymes Priskomite under Novo Nordisk Fonden på baggund af modtagne nomineringer. Alle kan nominere en kandidat til prisen.
Kandidater kan nomineres her.

Novozymes Prisen uddeles årligt og er på DKK 5 mio. Heraf er DKK 4,5 mio. et rådighedsbeløb til prismodtagerens forskning, mens DKK 0,5 mio. er til prismodtageren personligt. Prisen kan ikke tildeles bestyrelsesmedlemmer i Novo Nordisk Fonden eller medlemmer af fondens komiteer og udvalg. Prisen kan heller ikke tildeles bestyrelsesmedlemmer, direktører eller ansatte i Novo Gruppen.

Overrækkelsen af prisen sker i foråret ved en festlighed, hvor fondens samarbejdspartnere og prismodtagerens gæster deltager. Endvidere afholdes inden udgangen af året et internationalt symposium inden for modtagerens videnskabsområde arrangeret af prismodtageren og fonden.

Læs mere om modtageren af prisen 2023, Professor Anne Osbourn her: She chose poetry over science but returned to revolutionise plant research.

 

 

 

Se tidligere modtagere


Yderligere information

Senior Scientific Manager Henning Jørgensen, [email protected]
Senior Manager Pernille Julø Risegaard, [email protected]

 

Udgivet
28 April 2023