Ansøg om midler

European Conference of Science Journalists 2017

De senere års krise hos de traditionelle medier og etablering af nye medier har skabt udfordringer, men også muligheder for journalistikken

Projekt data

Bevillingsbeløb
DKK 1 mio.
Projekt website

Kontakt

Maj Leth-Espensen
Senior Project Manager, Education & Outreach, Novo Nordisk Fonden

Hvordan ser fremtidens videnskabsformidling ud?

De senere års krise hos de traditionelle medier og etablering af nye medier har skabt udfordringer, men også muligheder for journalistikken – herunder inden for videnskab, hvor formidlere og journalister har brug for at nytænke deres rolle.

Novo Nordisk Fonden har derfor bevilget 1 mio. kr. til Danske Videnskabsjournalister som bidrag til afholdelse af konferencen European Conference of Science Journalists 2017 i København.

Konferencen har som hovedformål at styrke dansk og europæisk forskningsformidling i medierne. Det skal ske ved at skabe nye samarbejder på tværs af fagdiscipliner, medier og landegrænser, så videnskabsjournalistikken i højere grad kan drage fordel af de mange muligheder, den nye medievirkelighed skaber, herunder formidlingsmuligheder via sociale medier.

Formand for Danske Videnskabsjournalister Jens Degett udtaler: ”Videnskabsjournalister og videnskabsformidlere har brug for at finde deres rolle i den nye medieverden med ændrede vilkår og større fokus på sociale medier. Ændringerne i mediebilledet bringer også muligheder med sig. Det er blevet lettere at dele viden både lokalt og globalt, og kontakter og kilder kan med enkle midler bringes i spil. Dette kan potentielt bidrage til en mere nuanceret og bredere forståelse af forskning og videnskab”.

Konferencen vil være en platform for dialog om og produktion af videnskabsformidling.

Europas førende medier samt videnskabsjournalister fra hele verden vil deltage i konferencen, der også vil inddrage en lange række øvrige danske og internationale interessenter, herunder universiteter. Konferencen vil endvidere involvere børn og unge gennem bl.a. en national konkurrence for alle landets gymnasier om videnskabsformidling i samarbejde med ASTRA.

Dagnia Looms, Head of Strategic Awards i Novo Nordisk Fonden, siger: “Videnskabsformidling gør os klogere og skaber nye ideer. Samtidig er den afgørende for, at forskningen nyder tillid og opbakning i befolkningen. God formidling medvirker endvidere til generelt at øge interessen for videnskab i samfundet, herunder blandt børn og unge, der derved stimuleres til på længere sigt at vælge en karriere inden for forskning.”

I alt forventes 800-1.000 deltagere til konferencen, der finder sted 26.-30. juni 2017 i DR Koncerthuset og IT-Universitetet i København.