Ansøg om midler

Krible Krable

Små børn kommer helt tæt på naturen med Naturvejlederforeningens Krible Krable projekt.
Foto: Martin Rivero

Projekt data

Projekt website

Kontakt

Bente Guldbrandsen
Senior Program Lead, Education & Outreach, Novo Nordisk Fonden

Naturvidenskab for børn

Med Naturvejlederforeningens Krible Krable projekt kommer flere småbørn i dagligdagen ud for at opleve, undersøge og udforske myldret af smådyr i den nære natur. Et særligt fokus er at understøtte småbørns begyndende naturvidenskabelige dannelsesrejse.

Maj måned markerer starten på Krible Krable sæsonen. Her udgiver foreningen undervisningsmaterialer, og naturvejledere i hele Danmark tilbyder Krible Krable arrangementer. DR Ramasjang sender Krible Krable TV og seerne opfordres til at deltage i simple citizen science projekter.

Det nyeste skud på stammen i projektet er Mikroforsker konkurrencen, hvor elever fra 0. – 3. klasse kan deltage. Målet med konkurrencen er at få de yngste elever til at undersøge og udforske det, der undrer dem, ved hjælp af en videnskabelig og projektbaseret arbejdsmetode.

Som en del af Krible Krable udbyder Naturvejledere også kurser for personale i dagtilbud og indskoling. Kurserne skal styrke det daglige arbejde med natur og science på en måde, der fremmer naturvidenskabelige kompetencer hos børn og skaber motivation.

Kompetenceudviklingen udbydes i samarbejde med Center for Børn og Natur. Den har form af konferencer, workshops og temadage, der tager udgangspunkt i temaer som; naturfaglig viden, science som metode, småbørns didaktik og nyere forskning i forhold til småbørn og naturvidenskab.

Til og med 2018 var projektet støttet af Nordea-fonden. Novo Nordisk Fonden har støttet en forlængelse af Naturvejlederforeningens Krible Krable projekt med DKK 17,1 million over fire år fra 2019-2022.