Ansøg om midler

Unge forskere: TV-Projekt

Det er uhyre væsentligt at fremme og formidle science og innovation. At dokumentere, at nysgerrighed, leg og undren kan føre til noget stort. Konkurrencen med de unge forskere har alle muligheder for at vise, at det kan betale sig at gøre en indsats. Ulrik Skotte, Producent - Doceye

Projekt data

Bevillingsbeløb
DKK 1 mio.
Projekt website

Kontakt

Maj Leth-Espensen
Senior Project Manager, Education & Outreach, Novo Nordisk Fonden

Fremtidens opfindere – nu på tv

En ny TV-programserie på DR følger en gruppe deltagere i Unge Forskere – Danmarks største talentkonkurrence inden for naturvidenskab for børn og unge. I konkurrencen dyster elever ved grundskoler og gymnasier på opfindsomhed og gode ideer.

Over 5 udsendelser følger programserien en gruppe piger og drenge, der deltager i Unge Forskere 2015: Fra de starter forberedelserne på skolen, over mulig udtagelse til semifinalerne og frem mod finalen i Forum i København. Programserien følger også seniordeltagere på camp som forberedelse til finalen.

Programserien er målrettet DR’s ungdomskanal DR ULTRA. Værter i programmerne er brødrene Kåre og Emil Nielsen, der også er værter på det populære program ”Store Nørd” på DR.

Novo Nordisk Fonden har som en af de største bidragsydere støttet afholdelse af Unge Forskere siden 2011.

Formålet med fondens støtte til TV-projektet er at udbrede kendskabet til Unge Forskere ved at skabe en programrække, der kan bidrage til at stimulere børn og unges kreativitet, inspiration og viden inden for den bioorienterede videnskab og teknologi.

Novo Nordisk Fonden har bevilget DKK 1 million til produktionsselskabet DocEye Aps til medfinansiering af TV-projektet.

Projektet er et samarbejde mellem DocEye, Danish Science Factory (tidligere Dansk Naturvidenskabsformidling), DR, Novo Nordisk Fonden og Lundbeckfonden.