Apply for grants

Ken Anker Holst

Novo Nordisk Fondens Naturfagslærerpris 2020 (VEST)

Novo Nordisk Foundation Prize for Lower-secondary School Science Teachers - 2020

Ken Anker Holst er lærer på Nydamskolen, hvor han har en særlig evne til både at motivere eleverne og samtidig på forbilledlig vis at skabe sammenhæng mellem teori og praksis for eleverne.

Ken Anker Holst inspirerer og motiverer børn og voksne på hele Nydamskolen, både i indskolingen, mellemtrinnet, udskolingen og i skolens specialafdeling, hvor der blandt andet er børn inden for autismespektret.

Ken Anker Holst har været afgørende for, at Nydamskolen har indrettet naturfagtematiske rum, herunder et elektronikværksted, et robotområde, et konstruktionsområde, et rum til vandhulsarbejde, et formidlingsområde, et håndværksområde til praktisk arbejde med naturfagene samt et bio- og dissekeringsområde.

Ken Anker Holst er initiativtager til adskillige inspirerende undervisningsforløb, hvor eleverne arbejder med Micro Bit, Robotter, Lego mindstorm – og bygger blider fra middelalderen med indbygget ny teknologi.

Ken Anker Holst er en yderst vellidt, kompetent og hjælpsom naturfagslærer og i hans virke har han altid fokus på at naturfagsundervisningen og elevforudsætningerne passer sammen.

Med prisen hædres Ken Anker Holst for sit utrættelige arbejde med at gøre naturvidenskab interessant for børn uanset deres forudsætninger, ud fra tanken om at alle skal have lige muligheder for at forfølge interessen for naturvidenskab.