Apply for grants

Marianne Johansson

Novo Nordisk Fondens Naturvidenskabelige Gymnasielærerpris 2018 (ØST)

Novo Nordisk Foundation Prize for Upper-secondary School Science Teachers - 2018

Marianne Johansson underviser i biologi og bioteknologi på Nordsjællands Grundskole og Gymnasium, hvor hun motiverer og engagerer eleverne for naturvidenskab.

Marianne Johansson er en ”svampenørd”, som har inspireret mange gymnasieelever til at vælge naturvidenskabelig videregående uddannelse. Interessen blandt de yngre elever i grundskolen for at vælge naturvidenskabelig studieretning i gymnasiet fremmer hun bl.a., når hun hvert år underviser 6. og 9. klasser i ”superscience”. Marianne Johansson har en stærk føling med den enkelte elevs læring, og hun har forståelse for elevernes faglige udfordringer. Hendes didaktiske professionalisme hjælper eleverne med at beherske stoffet.

Marianne Johansson har en ph.d. i biologi og har mange gode kontakter i forskningsmiljøet. Forsøg udføres på skolen, i naturen, på studieture og på universiteternes mere avancerede laboratorier. Hun overtaler det lokale erhvervsliv til at modtage elever, som hos virksomhederne laver eksperimenter til større projektopgaver.

Marianne Johansson står i spidsen for Nordsjællands Grundskole og Gymnasiums talentpleje og deltagelse i talentprogrammer og konkurrencer. Eleverne går aldrig forgæves, når de søger inspiration og ekstra hjælp, og Marianne Johansson har coachet sine elever til høje placeringer i bl.a. Forskerspirer og Unge Forskere.

Med prisen hædres Marianne Johansson for en ekstraordinær undervisningsindsats, der har bidraget til at udvikle biologi- og bioteknologiundervisningen på Nordsjællands Grundskole og Gymnasium.

Se de øvrige modtagere af den Naturvidenskabelige Gymnasielærerpris her.