Apply for grants

Nicolai Bogø Stabell og Lasse Johansen

Novo Nordisk Fondens Gymnasielærerpris 2022 (ØST)

Novo Nordisk Foundation Prize for Upper-secondary School Science Teachers - 2022

Nicolai Bogø Stabell og Lasse Johansen er lærere på H. C. Ørsted Gymnasiet hvor de med deres inspirerende kemiundervisning sætter et særdeles højt niveau, som både bidrager til at højne det almene niveau på undervisningen samt talentudviklingen på H. C. Ørsted Gymnasiet.

Lasse og Nicolai er hovedansvarlige for gymnasiets Sciencehold, som hvert år besøger folkeskoler, uddannelsesmesser og åbent hus arrangementer. Her afholder Lasse og Nicolais gymnasieelever kemishows for at promovere STEM uddannelser til grundskoleelever samtidig med, at de selv dygtiggør sig inden for kemi. De har bidraget til mere end 25 åbent hus arrangementer og uddannelsesmesser samt afholdt over 80 kemishows på grundskoler i hovedstadsområdet for omtrent 3000 folkeskoleelever.

Gennem en årrække har Nicolai og Lasse vejledt og hjulpet en lang række elever i projektbaserede konkurrencer. Denne indsats har båret frugt, og eleverne har modtaget en imponerende række af priser, både nationalt og internationalt.

Nicolai og Lasses store interesse for deres træningshold til Kemi-OL har haft en positiv afsmitning på andre af skolens fag. Erfaringerne med talentarbejdet deles med kollegaer og har fungeret som katalysator i forhold til opstart af andre talentinitiativer på gymnasiet. H.C. Ørsted Gymnasiet kan derfor i dag tilbyde talentaktiviteter i flere andre fag: Geografi-OL, Fysik-OL, Biologi-OL, Georg Mohr, Dansk Datalogi-Dyst, Cybermissionen, U17 EOES Science-DM og mange flere.

Med prisen hædres Nicolai Bogø Stabell og Lasse Johansen for en imponerende indsats inden for undervisningen i naturvidenskab, herunder en helt ekstraordinær talentindsats samt for deres udadrettede aktiviteter, hvor de inspirerer og motiverer elever til at forfølge en STEM inspireret vej.