Apply for grants

Educating talented journalists specializing in health sciences

The Novo Nordisk Foundation’s six Constructive Fellowship grants were established with the aim of supporting the development of more insightful and constructive journalism within health sciences.

Project data

Project website

Contact

Novo Nordisk Foundation

Novo Nordisk Fondens bevilling til seks NNF Constructive Fellowships er etableret med det formål at understøtte udvikling af mere indsigtsfuld og konstruktiv journalistik inden for sundhedsområdet.

I projektet får seks talentfulde fagjournalister fra den danske presse adgang til akademisk viden på højeste niveau inden for det sundhedsvidenskabelige felt, og de bliver uddannet til at forbedre formidlingen af den sundhedsvidenskabelige forskning samt af debatten om prioriteringer i sundhedsvæsenet.

Projektet varer fra 2019 til 2022, og der uddeles årligt to fellowships: ”Novo Nordisk Fondens fellowship om sundhedsforskning” og ”Novo Nordisk Fondens fellowship om fremtidens sundhedsvæsen”. Mens det førstnævnte fellowship omhandler emner som de etiske, menneskelige og økonomiske følger af f.eks. stamcelleforskning, robotkirurgi og genmanipulation, er det sidstnævnte orienteret om emner som prioriteringer, behandlinger kontra forebyggelse samt organisationsændringer i det danske sundhedsvæsen.

De seks fellowships er forankret på Constructive Institute. De indgår i denne organisations arbejde med at ændre den globale nyhedskultur, så medierne ikke bliver en del af problemet med stigende mistillid og polarisering i verdenssamfundet. Derimod kan de være en del af løsningen og assistere den demokratiske proces gennem vidensbaseret, konstruktiv og kritisk journalistik.