menu
https://novonordiskfonden.dk/da/projekter-og-initiativer/data-science-initiativet/

Data Science Initiativet

Data Science Initiativet

Novo Nordisk Fonden har afsat 410 mio. kroner, som skal uddeles over de kommende tre år for at understøtte ambitiøse forskningsprogrammer og nationale infrastuktur og samtidig tilbyde attraktive karriereveje og uddannelse af flere specialister inden for datavidenskab.

Konkret består Data Science Initiativet af fire sammenhængende elementer, hvoraf de tre åbne opslag åbner allerede først i 2020, efterfulgt af en årlig ansøgningsrunde frem til 2022:

  • Collaborative Research: Bevillinger til store forskningssamarbejder som understøtter excellente og ambitiøse ideer med datavidenskab som det primære forskningsfelt (DKK 15-30 million over 5 år). Læs mere her.
  • Investigator Grants: Bevillinger til forskningsledere på forskellige karrieretrin for at understøtte attraktive karriereveje til de dygtigste specialister inden for datavidenskab (DKK 10 million over 5 år). Læs mere under de individuelle programmer (Emerging, Ascending og Distinguished investigators).
  • Research Infrastructure: Bevillinger til verdensklasse nationale infrastruktur inden for datavidenskab (supercomputere, hardware, teknisk personale, databaser) (DKK 5-25 million over 5 år). Læs mere her.
  • Nationalt Akademi: Fonden vil desuden undersøge mulighederne for på sigt at etablere et nationalt Data Science Academy, som kan understøtte Ph.d.er og postdocs med fokus på uddannelse og netværk.

Du kan finde alle vores programmer her.

Det er afgørende, at datavidenskab er I centrum for forskningsprojekterne og ikke en støttefunktion. Bevillingerne bliver uddelt inden for følgende forskningsområder:

  • Udvikling af fundamental teknologi og algoritmer til datavidenskab: såsom statistik, anvendt matematik, computer science, kunstig intelligens (inkl. machine learning og deep learning), nye algortimer til big data analyser, teknologier til at håndtere store datasæt, data mining m.m.
  • Anvendelse af datavidenskab inden for følgende forskningsområder: biomedicin, sundhed, bæredygtighed, bioteknologi og naturvidenskabelig og teknisk forskning.

Forskningsområder som ikke er omfattet: Projekter hvor fokus er på finansiel eller forsikringsdata, bedrageri, reklame, sociale medier, samfundsvidenskab eller humaniora, sikkerhed og masseovervågning, forsvar, gaming m.fl.