menu
https://novonordiskfonden.dk/da/projekter-og-initiativer/radionauterne-videnskabelig-podcast-til-boern/

Radionauterne – videnskabelig podcast til børn

Radionauterne – videnskabelig podcast til børn

Hvor kommer mennesket fra? Hvorfor lyser solen? Og hvorfor er vand vådt? Børn stiller en lang række spørgsmål, som kan give de fleste forældre sved på panden på daglig basis.

Radionauterne er en videnskabelig podcast til børn mellem 4 og 10 år, som imødekommer børns naturlige nysgerrighed. Danmarks dygtigste forskere og fremtrædende lægfolk svarer på spørgsmål indsendt af de unge lyttere – i øjenhøjde og på børnenes præmisser.

Podcasten engagerer bl.a. de yngste børn, der endnu ikke kan læse, og som derfor er afhængige af forældre og pædagogers viden og formidlingsevne. Radionauterne ønsker at bidrage til, at børn bliver klogere på vores forunderlige verden, men vigtigst af alt: Give børn lyst og gåpåmod til at stille endnu flere spørgsmål.

Radionauterne var tidligere et frivilligt projekt i et par år, og erfaringer viser, at børnene kan forklare svære fænomener med reference til Radionauterne, og at podcasten får børn og forældre til at tale sammen om naturvidenskabelige emner.

Projektet udgør en fortsat udvikling og udbredelse af Radionauterne samt produktion af 54 nye afsnit, svarende til mere end 1.000 minutters videnskabsformidling.

Bag Radionauterne står værterne Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay, der siden 2016 har tilrettelagt og produceret podcasten.