Ansøg om midler

360 Mio. Kr. Afsat Til Challenge Programme 2017 – Åbent for Ansøgninger

I Challenge Programme uddeles årligt op til DKK 360 millioner fordelt på op til seks bevillinger af hver DKK 60 mio.

Novo Nordisk Fonden har nu åbnet for indsendelse af ansøgninger til fondens Challenge Programme 2017.  Der uddeles årligt op til DKK 360 millioner fordelt på op til seks bevillinger af hver DKK 60 mio.

Challenge Programme giver fremragende forskere muligheden for at etablere en center-struktur for at samarbejde om at løse et fælles forskningsspørgsmål inden for temaer inden for biomedicin eller bioteknologi. Den langsigtede støtte over seks år tillader videnskabelig dybde og fokus samt synergi imellem forskningsgrupperne.

I 2017 er temaerne ”Big Data i Biomedicin” og ”Design og Engineering af Biologiske Molekyler og Systemer”.

”Big Data i Biomedicin”
I dag kan én enkelt forsker frembringe flere DNA-sekvenser end et netværk af store sekventeringscentre kunne for et årti siden. Uden de rette værktøjer og programmer til at sortere og analysere data, er disse dog mere eller mindre ubrugelige. Temaet fokuserer på udvikling af nye metoder til håndtering, analyse og brug af store mængder data.

”Design og Engineering af Biologiske Molekyler og Systemer”
Temaet fokuserer på udviklingen af nye biologiske værktøjer, såsom ”small molecule” enzym-analoger eller ”next-generation” lægemidler, og på at løse udfordringer inden for bio-design og -engineering i mikroorganismer, mammale celler eller planter.

SVAR PÅ GLOBALE UDFORDRINGER

For begge temaer gælder, at forskningen skal være dybdegående. Tilgangen kan være tværfagligt og er ikke begrænset til en specifik metode eller disciplin. Projektet skal være forankret ved et dansk universitet, hospital eller anden ikke-kommerciel vidensinstitution.

”Med Challenge Programme sigter Novo Nordisk Fonden efter at understøtte og fremme verdensklasseforskning, der er fokuserer på at finde svar på nutidige udfordringer inden for global teknologi eller sundhed. Vi håber at modtage mange ansøgninger om støtte inden for dette års vigtige temaer,” siger Niels-Henrik von Holstein-Rathlou, leder af Research and Innovation Grants i Novo Nordisk Fonden.

Challenge Programme blev etableret af Fonden i 2013 med uddeling af de første bevillinger året efter. Programmets temaer skifter fra år til år. Målet med programmet er at bidrage til at styrke og udvikle Danmarks biomedicinske og bioteknologiske forskningsmiljø.

Læs mere om programmet og ansøgningsprocessen her.