Ansøg om midler

Aftale Om Steno Diabetes Center Aarhus Underskrevet

Regionrådsformand i Region Midtjylland, Bent Hansen (V), og Birgitte Nauntofte, adm. direktør i Novo Nordisk Fonden underskriver aftalen om etablering af Steno Diabetes Center Aarhus. Foto: Region Midtjylland.

Regionrådsformand i Region Midtjylland, Bent Hansen (V), og Birgitte Nauntofte, adm. direktør i Novo Nordisk Fonden, satte mandag deres underskrifter på den aftale, der skal virkeliggøre Steno Diabetes Center Aarhus.

Centret skal etableres som en del af en ny bygning ved Aarhus Universitetshospital. Bygningen forventes klar til brug medio 2022, men centret påbegynder dets aktiviteter i 2018. Der forventes at blive behandlet ca. 8.000 patienter årligt på centret.

Novo Nordisk Fonden har bevilget 1,4 mia. til Region Midtjylland til at styrke diabetesindsatsen i regionen gennem etablering af centret.

Novo Nordisk Fonden støtter også etablering af specialiserede diabetescentre i de øvrige regioner. Visionen med etableringen af Steno Diabetes Centrene er at kunne tilbyde diabetespatienter i hele Danmark forskningsbaseret behandling i verdensklasse.

Læs mere her.