Ansøg om midler

Aftale Om Steno Diabetes Center Odense Underskrevet

Regionsdirektør Jane Kraglund (t.v.), formand for innovationsudvalget Karsten Uno Petersen (S), regionsrådsformand Stephanie Lose (V) og administrerende direktør i Novo Nordisk Fonden, Birgitte Nauntofte, ved receptionen i fredags. Foto: Anders Christensen.

Aftalen om etablering af det nye Steno Diabetes Center Odense blev fredag fejret ved en reception med flere end 75 deltagere på Odense Universitetshospital.

Stephanie Lose (V), regionsrådsformand i Region Syddanmark, og Birgitte Nauntofte, adm. direktør i Novo Nordisk Fonden, satte under arrangementet deres underskrifter på den aftale, der skal virkeliggøre centret.

”Med Steno Diabetes Center Odense har Region Syddanmark nået målet om at blive foregangsregion på diabetesområdet – både nationalt og internationalt. Vi er allerede rigtig dygtige, men centret skal være med til at gøre os endnu bedre til at forebygge og behandle diabetes,” sagde Stephanie Lose.

Centret skal etableres i en ny bygning ved det nye Odense Universitetshospital. Centrets aktiviteter påbegyndes i 2018 og bygningen forventes klar til brug ved udgangen af 2022. Der forventes at blive behandlet ca. 9.000 patienter årligt på centret, der skal være et kraftcenter for udvikling af nye behandlings- og forebyggelsesmetoder til gavn for alle med diabetes i regionen

”Med aftalen om Steno Diabetes Center Odense er vi enige om at tage på en lang og interessant rejse sammen, det sætter Region Syddanmark i stand til at tilbyde verdens bedste behandling til de syddanske diabetespatienter,” sagde Birgitte Nauntofte.

Novo Nordisk Fonden har bevilget 1,4 mia. til Region Syddanmark til at styrke diabetesindsatsen i regionen gennem etablering af centret.

Novo Nordisk Fonden støtter også etablering af specialiserede diabetescentre i de øvrige regioner. Visionen med etableringen af Steno Diabetes Centrene er at kunne tilbyde diabetespatienter i hele Danmark forskningsbaseret behandling i verdensklasse.

Læs yderligere om fredagens fejring på regionens hjemmeside her.