Ansøg om midler

Børnenes Danmarks Indsamling udløser donation på 9,77 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden

Foto: Syrisk Røde Halvmåne

Børn i Danmark har gået hele 488.895 km som led i kampagnen ”Børnenes Danmarks Indsamling – vi går sammen”. Indsatsen udløser en donation på 9.777.900 kr. fra Novo Nordisk Fonden. Pengene går til hjælp til børn og unge i Syrien. 

Novo Nordisk Fonden giver godt 9,77 mio. kr. til Børnenes Danmarks Indsamling, der er en del af Danmarks Indsamling, som i år har samlet penge ind til sårbare børn og familier i verdens kriser.

Donation går til et Røde Kors-projekt, der skal styrke det mentale helbred hos syriske børn og unge, som har ar på sjælen efter mange år med krig og Corona. Projektet støtter børn og unge i at bearbejde krigens oplevelser og styrker deres faglige kundskaber og derved fremtidsmuligheder.

”Novo Nordisk Fonden støtter i stigende grad humanitære indsatser verden over. I denne sammenhæng har vi samtidig haft mulighed for sammen med bl.a. biblioteker og skoler at bidrage til at øge den næste generations forståelse for verdens udvikling, og at der er behov for at hjælpe hinanden,” siger chef for Novo Nordisk Fondens bevillinger til humanitære formål, Flemming Konradsen, der afslørede fondens bevilling ved det store Danmarks Indsamling-tv-show, der blev transmitteret fra Randers på DR lørdag aften.

I år har børn i Danmark gennem Børnenes Danmarks Indsamling kunnet gå i den gode sags tjeneste. Hver kilometer, børnene har gået og registreret på projektets hjemmeside, har udløst en donation på 20 kr. fra Novo Nordisk Fonden.

”Det er simpelthen fantastisk at se, at tusindvis af børn i hele landet har bidraget og taget imod muligheden for at hjælpe børn og unge i Syrien. At de ovenikøbet har været ude og gå sammen og røre sig i den friske luft, er kun et ekstra plus. Jeg synes, at børnene skal være super stolte af deres indsats,” siger Flemming Konradsen.

Novo Nordisk Fonden støttede også børnenes bidrag til Danmarks Indsamlingen i 2021 og 2022 med hhv. 6 mio. og 6,5 mio. kr.

 

Yderligere information:

Christian Mostrup, pressechef, Novo Nordisk Fonden, [email protected].