Ansøg om midler

Britiske pionerer inden for genomsekventering modtager Novo Nordisk Prisen

Professor Sir David Klenerman og Sir Shankar Balasubramanian modtager Novo Nordisk Prisen 2024 for deres banebrydende arbejde, som gør det muligt at bestemme DNA-sekvensen af det menneskelige genom på blot én time. Dette har åbnet døren for brugen af invidualiseret behandling og har forbedret vores forståelse af såvel sygdom som menneskelig mangfoldighed. Med prisen følger et beløb på 5 mio. kr. Foto: Nathan Pitt, University of Cambridge.

Mennesker er alle forskellige. For virkelig at forstå det genetiske grundlag for, hvad der gør os unikke, herunder mange sygdomsrelaterede aspekter, kræves DNA-sekventering af ikke kun ét, men af mange menneskers arvemasse.

Professorerne Sir David Klenerman og Sir Shankar Balasubramanian fra University of Cambridge opfandt sammen en teknologi, der har revolutioneret vores grundlæggende forståelse af livet ved at muliggøre hurtig og nøjagtig genomsekventering i stor skala.

Mens det i år 2000 tog over 10 år at sekvensere ét menneskeligt genom til en pris på over en milliard dollars, betyder deres teknologi, at et menneskeligt genom nu kan sekventeres på blot en time og for mindre end 1.000 dollars. Det betyder, at man i dag kan sekventere millioner af genomer  årligt.

Teknologien, nu kendt som Solexa-Illumina Next-Generation DNA Sequencing (NGS), har bl.a. transformeret forståelsen af kræft ved at muliggøre målrettede behandlinger gennem identifikation af nøgle-genetiske mutationer. Den har også revolutioneret diagnosen af sjældne genetiske sygdomme ved markant at reducere diagnosetiden og lette hurtige, målrettede interventioner. NGS spillede en afgørende rolle under COVID-19-pandemien ved at hjælpe med at spore virussets udbredelse og udviklingen af varianter.

For deres banebrydende indsats modtager Sir David Klenerman og Sir Shankar Balasubramanian Novo Nordisk Prisen 2024.

“Sir David Klenerman og Sir Shankar Balasubramanians bedrifter har været meget betydningsfulde inden for videnskaben. Teknologien markerer en ny æra inden for individuel behandling , da den markant forbedrer muligheden for at diagnosticere og behandle en række sygdomme. Novo Nordisk Fonden er stolt over at kunne anerkende deres monumentale bidrag, der også afspejler vores ønske om at støtte videnskabelige innovationer, der forbedrer menneskers sundhed,” siger professor Mads Krogsgaard Thomsen, CEO for Novo Nordisk Fonden.

Professor Jørgen Frøkiær, formand for priskomiteen, der identificerer prismodtagerne, tilføjer: “Den banebrydende teknologi skabt af Sir David, Sir Shankar og deres team forventes at føre til betydelige fremskridt inden for diagnosticering og behandling af sygdomme i de kommende årtier. Sundhedssystemer verden over benytter allerede teknologien, f.eks. til tidlig opsporing af kræft, hvilket har ført til en mere effektiv behandling og forbedret overlevelsesraterne for patienter markant.”

David Klenerman siger: “At få anerkendelsen er fantastisk, men den største belønning er at vide, at teknologien faktisk har reddet menneskers liv. Shankar og jeg var heldige nok til at kickstarte hele processen, men i mit sind er prisen en anerkendelse af en teknologiudvikling, som et stort antal mennesker bidrog til. Det var dem, der omsatte idéen fra et stykke papir til virkelighed.”

David Klenerman og Shankar Balasubramanian’s modtager officielt Novo Nordisk Prisen den 19. april 2024 i Bagsværd.

Om Novo Nordisk Prisen
Novo Nordisk Prisen hædrer aktive forskere, der har ydet fremragende internationale bidrag til at fremme lægevidenskaben, som gavner menneskers liv.

Formålet med prisen er både at belønne og fremme støtten af biomedicinsk forskning i Europa.

Prisen ledsages af 5 mio. kr. (€672,000) og består af et stipendium på 4,5 mio. kr. (€605,000) og en personlig hæderspris på 0,5 mio. kr (€67,000).

Novo Nordisk Fonden giver yderligere 0,5 mio. kr. til at afholde et internationalt symposium inden for modtagerens forskningsfelt(er).

Yderligere information

Christian Mostrup
Senior Lead, Public Relations
+45 3067 4805 [email protected]