Ansøg om midler

Celleterapi kan kurere kroniske sygdomme

Ny podcastepisode stiller skarpt på, hvad celleterapi er, og hvad der skal til for, at forskning inden for celleterapi kan forbedres og speedes op, så det kan komme patienter til gode. 

Thomas Carlsen står i spidsen for Novo Nordisk Foundation Cellerator, og han ser et kæmpe potentiale i udbrede celleterapi som en mere demokratisk behandlingsform mod mange både udbredte og sjældne kroniske og også livstruende sygdomme.

Men det kræver de rette facilitet- og produktionsbetingelser for at forskningen i celleterapi forbedres og speedes op, så flere kan få gavn af behandlingsmulighederne.

Det enestående ved celleterapi er, at raske levende celler tranplanteres ind i patienter, og cellerne gendanner væv og organer, som er beskadiget. Det gør det mulig at kurere mennesker for en række sygdomme, fremfor at behandle for symptomerne på sygdom. I mange tilfælde bliver patienten altså helt rask igen.

I det nyeste afsnit af podcasten Mikroskop uddyber Thomas Carlsen, hvordan Novo Nordisk Fonden Cellerator vil bygge en laboratoriefacilitet, der kan hjælpe forskerne med at omsætte de forskningsmæssige gennembrud inden for celleterapien til anvendelige behandlingsformer for mennesker.

Mikroskop udgives af Novo Nordisk Fonden og produceres i samarbejde med Kontekst & Lyd og Podcastbureauet. Alle afsnit kan høres her

 

Yderligere information

Jakob Stein
Communications Specialist
[email protected]