Ansøg om midler

Et juleunivers i naturvidenskabens navn

Novo Nordisk Fonden har bevilget 15 mio. kr. til Niels Bohr Institutet til en julekalender for hele familien, hvor døren åbnes til naturvidenskabens spændende verden. Julekalenderen bliver vist på TV2 i 2021.

I 2022 er det 100 år siden, at Niels Bohr modtog Nobelprisen i Fysik. Niels Bohr Institutet har derfor taget initiativ til at gøre 2022 til et nationalt videnskabsår – og fejringen af jubilæet skydes i gang med en julekalender med fokus på naturvidenskab allerede i december 2021.

Novo Nordisk Fonden har bevilget 15 mio. kr. til Niels Bohr Institutet til julekalenderen og en række aktiviteter i tilknytning til den. Julekalenderen støttes også af Villum Fonden, Poul Due Jensens Fond (Grundfos Fonden) og Bitten & Mads Clausens Fond.

”Med støtten til julekalenderen ønsker vi, at der skabes et juleeventyr, som kan samle hele familien i naturvidenskabens navn,” siger Berith Bjørnholm, leder af Uddannelse og Formidling i Novo Nordisk Fonden.

”Naturvidenskaben kan ligesom julen vække begejstring og fascination, når man dykker ned i den. Vi håber, at julekalenderen vil medføre, at der hos børn, unge og deres forældre skabes positive fælles oplevelser og snakke, der kan øge interesse for og viden om naturvidenskab og dens store betydning for vores samfund,” siger Berith Bjørnholm.

Udover julekalenderen på TV2 skabes også et univers af andre aktiviteter såsom digitale platforme, udstillinger, projekter og fællesskaber for børn og voksne, igennem hele 2022.

Professor Jan W. Thomsen, institutleder ved Niels Bohr Institutet, siger: ”Vi vil skabe opmærksomhed om og vække interesse for naturvidenskaben. For selvom naturvidenskab er en naturlig del af vores hverdag, har de fleste børn, unge og voksne til gode at opdage, hvor stor en indflydelse naturvidenskaben rent faktisk har på vores daglige liv.”

Julekalenderen udarbejdes i et samarbejde mellem Niels Bohr Institutet, TV 2 og Nordisk Film Production.

Læs mere om projektet på Niels Bohr Institutets hjemmeside.

Yderligere information

Christian Mostrup, pressechef, tlf.: 3067 4805, [email protected]