Ansøg om midler

Film: Nye danske antistoftests kan afsløre Covid-19-smitte

I filmen fortæller Peter Garred, professor ved Rigshospitalets Diagnostiske Center, og Mads Krogsgaard, koncernforskningsdirektør i Novo Nordisk, hvordan to nye danske antistoftests, der kan afsløre Covid-19-smitte, virker.

To nyudviklede antistoftests kan med meget høj følsomhed bestemme, om en person har haft Covid-19-infektion eller ej.

Testene er udviklet helt fra bunden i et tæt samarbejde mellem Rigshospitalet, Københavns Universitet og Novo Nordisk A/S med støtte fra Carlsbergfondet og Novo Nordisk Fonden. Testene kan blive et væsentligt bidrag til overvågningen af Covid-19-pandemiens smittespredning og af antistofudvikling på individuelt plan og i samfundet generelt.

I filmen ovenfor forklarer Peter Garred, professor ved Rigshospitalets Diagnostiske Center, og Mads Krogsgaard Thomsen, koncernforskningsdirektør i Novo Nordisk, hvordan testene virker, og om det offentlig-private samarbejde, der har været afgørende for udvikling af testene over de seneste måneder.

De sidste forsøg på testene er afsluttet for nylig, og resultaterne er så overbevisende, at det er muligt at begynde at teste op til 5.000 mennesker om dagen. En beslutning om, hvordan de nye tests skal bruges, er dog endnu ikke truffet.

Novo Nordisk Fonden har givet en bevilling på 4,8 mio. kr. til Peter Garred til projektet ‘The Copenhagen SARS-CoV-2 antibody testing initiative’ til udvikling af antistoftest.

Læs mere om de nye test på Rigshospitalets hjemmeside her.

Yderligere information

Christian Mostrup, pressechef,

tlf.: 3067 4805, [email protected]