Ansøg om midler

Forskere skal tackle nogle af verdens største sundhedsproblemer

Fem forskere ved Rigshospitalet, Københavns Universitet og DTU har modtaget hver 60 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden til ambitiøse projekter, der adresserer globale udfordringer inden for sundhed eller teknologi.

Hvordan forbedrer vi behandling af vedvarende bakterielle infektioner? Hvordan kan vi i højere grad bruge kosten til at forbedre personers liv og sundhedstilstand? Og hvordan kan vi fremtidssikre vores afgrøder mod bl.a. tørke og dermed sikre en mere stabil og bæredygtig fødevareproduktion?

Det er nogle af de vigtige spørgsmål, som forskere ved Københavns Universitet, Rigshospitalet og DTU vil gøre os klogere på i de kommende fem år, efter de hver har modtaget 60 mio. kr. gennem Novo Nordisk Fondens Challenge Programme. I programmet gives støtte til forskningsprojekter, der søger svar på udfordringer inden for sundhed eller teknologi.

Læs mere om de enkelte projekter her:
120 mio. kr. til forskning i smitsomme sygdomme i fremmarch
Professor skal undersøge tarmbakteriers rolle i kost og sundhed
Novo Nordisk Fonden støtter forskning i modstandsdygtige afgrøder

Bevillingerne er de største individuelle bevillinger til forskning, Novo Nordisk Fonden uddeler.

De fem bevillingsmodtagere er:

Helle Krogh Johansen, professor, Klinisk Mikrobiologisk Afdeling, Rigshospitalet.

Lars Erik Larsen, professor, Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab, Københavns Universitet.

Tine Rask Licht, professor, DTU Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet.

Hans Thordal-Christensen, professor, Institut for Plante- og Miljøvidenskab, Københavns Universitet.

Michael Broberg Palmgren, professor, Institut for Plante- og Miljøvidenskab, Københavns Universitet

”De støttede projekter har alle potentiale til at frembringe viden, der kan bidrage til at forbedre menneskers liv og bæredygtigheden i samfundet. Jeg vil gerne lykønske bevillingsmodtagerne og ser frem til at følge deres ambitiøse projekter over de kommende år,” siger Niels-Henrik von Holstein-Rathlou, Head of Biomed i Novo Nordisk Fonden.

Op til 480 mio. kr. i 2020
Novo Nordisk Fondens Challenge Programme blev etableret i 2014, og siden har fonden årligt uddelt et trecifret millionbeløb til ambitiøse forskningsprojekter med fokus på globale udfordringer inden for skiftende temaer. Fonden har netop åbnet for ansøgninger til Challenge Programme 2020, hvor der uddeles op til 480 mio. kr. fordelt på fire temaer. Læs mere om temaerne og ansøgningsproceduren her.

Yderligere information

Christian Mostrup Scheel, presseansvarlig, tlf.: 3067 4805, [email protected]