Ansøg om midler

Fra brunt fedt til nanoteknologi og lyd som medie – Novo Nordisk Fonden uddeler bevillinger til afholdelse af konferencer, symposier og workshops

Det er altafgørende inden for forskning at dele viden og nye opdagelser. Novo Nordisk Fonden har derfor etableret et nyt støtteprogram til afholdelse af konferencer, symposier og workshops, som kan fremme vidensdeling og igangsætte netværksaktiviteter inden for forskning og innovation. De fem første bevillinger er lige blevet uddelt, og programmet er nu åbent for nye ansøgninger.

Novo Nordisk Fonden har uddelt fem bevillinger til afholdelse af konferencer, symposier og workshops på danske universiteter og hospitaler. Arrangementerne behandler aktuelle og spændende emner inden for life-science-forskning, kunsthistorie og naturvidenskabelig og teknisk forskning.

De støttede arrangementer fokuserer bl.a. på, hvordan forskere bedre kan forstå hvidt og brunt fedts roller i at modvirke fedme; forskning omkring blodkræft, der er karakteriseret ved erhvervede gendefekter i knoglemarvsceller; og forskning til at undersøge forbindelsen mellem knoglesvaghed og sukkersyge.

De mere utraditionelle emner er repræsenteret ved et kunsthistorisk arrangement, hvor formålet er at afdække, hvordan kunstnere og kunstnerisk udfoldelse har arbejdet med lyd som medie – og med materialer og teknikker.

Sidst, men ikke mindst, har fonden støttet en international konference omhandlende plasmon nanoteknologi – et meget spændende område, hvor Danmark har været med i spidsen for forskning og innovation lige fra begyndelsen. Denne konference afholdes for første gang i Danmark, og forskningen er nu nået så langt, at der er blevet åbnet op for lovende tværfaglige anvendelser, fx omkring energy harvesting, non-invasiv kræftbehandling, fotokatalyse på kemi- og miljøområdet og molekylære biosensorer til diagnostik og medicinalindustrien.

Følgende har fået bevillinger:

Bevillingsmodtager:
Lektor og gruppeleder Camilla Scheele, Center for Aktiv Sundhed, Rigshospita-let, København
CPH BAT 2019 International Conference on Brown and White Adipose in Meta-bolism: Plasticity and Metabolic Cross-talk
Bevilling: 238.833 kroner

Bevillingsmodtager:
Professor og leder Moustapha Kassem, Klinik for Molekylær Endokrinologi, Odense Universitetshospital
International meeting on Bone, adipocyte, type 2 diabetes
Bevilling: 338.000 kroner

Bevillingsmodtager:
Professor Kirsten Grønbæk, Finsencentret, Rigshospitalet, København
Nordic Educational Meeting and Symposium on MDS and MPN 2020
Bevilling: 498.500 kroner

Bevillingsmodtager:
Lektor Morten Søndergaard, Institut for Kommunikation og Psykologi, Aalborg Universitet
RE:SOUND. Sound, Media and Art: Theories, Histories, Practices. 8th Confer-ence on the Histories of Media Art, Technology and Science
Bevilling: 432.000 kroner

Bevillingsmodtager:
Professor og centerleder Sergey Bozhevolnyi, Mads Clausen Instituttet, Syddansk Universitet, Odense
The 9th International Conference on Surface Plasmon Photonics (SPP9)
Bevilling: 495.900 kroner

Niels Henrik von Holstein-Rathlou, Head of Biomedicine, Novo Nordisk Fonden, siger: “Formålet med dette støtteprogram er at give både førende og yngre forskere mulighed for at mødes, fremlægge og dele de nyeste forskningsresultater og metoder inden for deres område. Vi har modtaget mange glimrende forslag og ser frem til de udvalgte arrangementer.”

Dette er den første gang, fonden har uddelt bevillinger til konferencer, symposier og workshops efter et åbent opslag. Programmet giver mulighed for at søge to gange hvert år, og det er nu åbent for nye ansøgninger til arrangementer i perioden efterår/vinter 2019–2020.

Yderligere information
Christian Mostrup Scheel, presseansvarlig, +45 3067 4805, [email protected]