Ansøg om midler

H.K.H. Kronprins Frederik indviede LIFE Campus i Lyngby

H.K.H. Kronprins Frederik var med ved åbningen af det nye LIFE Campus i Lyngby. Her ses han sammen med LIFE Fondens’ adm. direktør Christine Antorini ved kunstværket Gravity Mirror Pavilion foran selve bygningen.

Det var fornemt besøg fra kongehuset, da det nye LIFE Campus i Lyngby fredag blev officielt indviet.

LIFE er et naturvidenskabelig undervisningsinitiativ, der er etableret på initiativ fra Novo Nordisk Fonden, og har til formål at højne den naturvidenskabelige dannelse, uddannelse og forskning i Danmark samt at styrke motivation og interesse for naturvidenskab hos børn og unge.

H.K.H. Kronprins Frederik var blandt de inviterede til åbningen af den 5.400 m2 store nye bygning, der bl.a. rummer højteknologiske laboratorier, hvor elever fra grundskolen og ungdomsuddannelser kan komme og arbejde eksperimenterende med undervisningsforløb fra LIFE.

Kronprinsen udførte bl.a. eksperimenter fra flere undervisningsforløb og holdt også en tale:

”I vil bidrage til at flytte børns og unges grænser, når det drejer sig om naturvidenskabelig dannelse og uddannelse. I vil sammen med de andre aktører på STEM-området styrke de unge generationers viden om og fascination af naturvidenskaben. Og det har vi som samfund behov for,” sagde Kronprinsen bl.a.

“Mit ønske er, at børn og unge fra hele rigsfællesskabet kommer til at arbejde eksperimenterende i naturfagsundervisningen og bliver fascineret af naturvidenskaben. Med disse ord erklærer jeg LIFE Campus for indviet og ønsker jer stort tillykke,” sluttede Kronprinsen.

Indvielsen af LIFE Campus markerede officielt dannelsen af LIFE Fonden som erhvervsdrivende fond med almennyttigt sigte. LIFE blev etableret som et projekt af Novo Nordisk Fonden i 2018 og blev per 1. januar i år udspundet som en selvstændig fond.

Det er hensigten, at Novo Nordisk Fonden vil give bevillinger til LIFE Fonden på op til i alt knap 1,9 mia. kr. de første 10 år af fondens levetid.

Læs mere om indvielsen af LIFE Campus og se video fra dagen her.

 

Yderligere information
Christian Mostrup, pressechef, +45 3067 4805, [email protected]