Novo Nordisk Fonden udgiver for ottende år i træk sin årlige impact-rapport.
Novo Nordisk Fonden anvender en lang række parametre for at måle, hvordan dens aktiviteter påvirker samfundet. Effekten måles ikke kun fra år til år, men typisk også over flere år. Årsagen til dette er, at det ofte tager tid at skabe målbare resultater, især inden for forskning, uddannelse og innovation.
Impact-rapporten for 2022 dokumenterer følgende output og resultater:
- Bevillinger fra Novo Nordisk Fonden finansierer helt eller delvist mere end 8.000 stillinger med videnskabelige aktiviteter (størstedelen af disse er i Danmark, mens 10–15% er i udlandet).
- Af de ansatte i disse videnskabelige stillinger finansieret af fonden var 52% kvinder og 48% mænd. Det er således første gang, at kønsbalancen blandt vores bevillingsmodtagere er tippet til fordel for kvinderne.
- Derudover udgjorde ph.d.-studerende og postdocs 3.300 af stillingerne. Dette er en ny rekord.
- I Danmark finansieres 14% af al offentlig forskning og 23% af al privat forskning nu af Novo Nordisk Fonden og Novo Holdings’ life science-portefølje af virksomheder (deriblandt Novo Nordisk A/S og Novozymes A/S).
- Antallet af patenter og patentansøgninger, som blev indberettet af fondens bevillingsmodtagere, steg med 35 i løbet af 2022 og er siden 2018 nået op på i alt 178.
- Antallet af spin-outs fra offentlige forskningsaktiviteter, som fonden finansierer, er steget med 13 i løbet af 2022 og er nået op på i alt 153 siden 2007.
Thomas Alslev Christensen, Senior Vice President for Novo Nordisk Fondens Impact-afdeling, udtaler: “I fonden har vi stor fokus på at måle den samfundsmæssige effekt af vores aktiviteter, og over de næste år vil vi udvikle vores metoder til at indsamle og analyserer data yderligere, blandt andet ved hjælp af datamining og kunstig intelligens.”
Læs rapporten
Se den fulde Impact-rapport for at læse mere om den samfundsmæssige effekt af Novo Nordisk Fondens filantropiske og kommercielle aktiviteter i 2022. Den findes hér.