Ansøg om midler

Indstil din kandidat til Novo Nordisk Fondens Naturvidenskabelige Gymnasielærerpris 2021

Novo Nordisk Fonden har netop åbnet for indstilling af kandidater til fondens pris målrettet gymnasielærere, der underviser inden for naturvidenskab. Prisen er på 250.000 kr.

Et samarbejde med DTU, så eleverne allerede i gymnasiet kan få et indblik i, hvad det vil sige at studere på ingeniøruddannelserne og universiteterne. En science-festival med Harry Potter-kemishow, krabbekravl og DNA-bod. Og en ny undervisningsstil som arbejder med Klare Mål, der giver eleverne teknikker til, hvordan de skal gribe naturvidenskabelige problemstillinger an, eksempelvis forklare en teori eller forstå et forsøg.

Det er nogle af de innovative initiativer, som de seneste års modtagere af Novo Nordisk Fondens Naturvidenskabelige Gymnasielærerpris står bag.

Nu begynder processen for at finde modtagerne af prisen i 2021.

Novo Nordisk Fonden har åbnet for indstillinger af kandidater til prisen, der er målrettet undervisere i fysik, kemi, biologi, naturgeografi, bioteknologi, geovidenskab, astronomi, teknologi, teknikfag og matematik på ungdomsuddannelserne.

Prisen har til formål at anerkende og synliggøre en særlig indsats inden for naturvidenskabelig undervisning på ungdomsuddannelserne.

Prisen er på 250.000 kr. – heraf er 50.000 en personlig hæderspris, mens 200.000 kr. er til skolen til udvikling af den naturvidenskabelige undervisning. Der uddeles en pris både Øst og Vest for Storebælt.

Sådan indstiller du en kandidat
Alle kan foreslå en lærer til prisen. Det sker ved at kontakte den pågældende lærers rektor eller gymnasiets bestyrelse, der formelt indstiller læreren via et skema på Novo Nordisk Fondens hjemmeside. Tildeling af priserne besluttes efter evaluering af en komite nedsat af Novo Nordisk Fonden.

 Læs mere om prisen og indstil en lærer her.

Der er deadline for indstillinger den 27. november 2020.

Yderligere information

Charlotte Drusebjerg, Grant Specialist, tlf.: 3527 6565, [email protected]

Christian Mostrup, pressechef, tlf.: 3067 4805, [email protected]