Ansøg om midler

Jannik Hilsted Tiltræder Chefstilling I Novo Nordisk Fonden

Jannik Hilsted (foto) får bl.a. til ansvar at samarbejde med Region Hovedstaden om etablering af det nye Steno Diabetes Center Copenhagen.

Jannik Hilsted (speciallæge, dr.med.) tiltræder pr. 1. november 2015 en stilling som Chief Medical Officer / Head of Steno Grants i Novo Nordisk Fonden.

Jannik Hilsted kommer fra en stilling som lægelig direktør ved Rigshospitalet, hvor han har været øverste lægelige chef siden 2003.

I Novo Nordisk Fonden bliver det bl.a. Jannik Hilsteds ansvar at samarbejde med Region Hovedstaden om etablering af det nye Steno Diabetes Center Copenhagen, hvortil Novo Nordisk Fonden i forrige uge offentliggjorde en bevilling på op til 2,8 milliarder kroner.

– Jeg ser dette som en enestående chance for at løfte kvaliteten af diabetesbehandlingen i Danmark og styrke den kliniske forskning i feltet til gavn for patienterne, siger Jannik Hilsted.

Jannik Hilsted er højt respekteret i det danske sundhedsvæsen. Han er uddannet speciallæge i intern medicin og medicinsk endokrinologi og var en årrække administrerende overlæge og siden lægelig direktør ved Hvidovre Hospital, inden han kom til Rigshospitalet.

Jannik Hilsteds forskningsområde er intern medicin og endokrinologi, særligt diabetisk neuropati. Han har over 200 internationale publikationer inden for endokrinologi og har forfattet lærebogskapitler omhandlende samme emner. Han har endvidere betydelig erfaring inden for såvel forskeruddannelse som patientbehandling.

Dertil kommer, at han har erfaring fra talrige tillidshverv, medlemskaber af arbejdsgrupper og faglige råd under Region Hovedstaden samt medlemskaber af en række bestyrelser.

YDERLIGERE INFORMATION:

Christian Mostrup Scheel, presseansvarlig, Novo Nordisk Fonden, tlf.: 3067 4805.