Ansøg om midler

H.K.H. Kronprinsen besøgte ethanolproduktion i Kalundborg

H.K.H. Kronprinsen besøgte fredag Re Energy i Kalundborg, hvor produktionen med støtte fra Novo Nordisk Fonden og Carlsbergfonden er omlagt til fremstilling af ethanol til desinfektionsmidler til primært sundhedsvæsenet. Foto: Keld Navntoft.

H.K.H. Kronprinsen besøgte fredag Re Energy i Kalundborg, hvor produktionen er omlagt til fremstilling af ethanol til desinfektionsmidler til primært sundhedsvæsenet. Kronprinsen fik fremvist anlægget, som producerer en stor del af de cirka 100.000 liter ethanol til desinfektion, især håndsprit, som Danmark dagligt har brug for under coronakrisen.

Novo Nordisk Fonden og Carlsbergfondet har bevilget 17,5 mio. kr. til produktion af ethanol på anlægget.

Kronprinsen blev budt velkommen af bl.a. formanden for Carlsbergfondet, Flemming Besenbacher, og viceadministrerende direktør Niels Peder Nielsen, Novo Nordisk Fonden, hvorefter rundvisningen foregik i hold under hensyn til sundhedsmyndighedernes forskrifter.

“Vores ambition med dette initiativ er at bidrage til at dække efterspørgslen på desinfektionsmidler og derved begrænse smittespredningen i Danmark. Det har været imponerende at se den indsats og velvilje, der har været fra både Den Nationale Operative Stab og de involverede fonde, virksomheder og erhvervsfolk, der har investeret personlig tid og ressourcer i at få dette innovative samarbejde struktureret og udført i løbet af blot få uger,” siger Niels Peder Nielsen, viceadministrerende direktør i Novo Nordisk Fonden.

Læs mere om projektet her.

Læs mere om Kronprinsens besøg her.