Ansøg om midler

Lars Munch Indtræder I Novo Nordisk Fondens Bestyrelse

”Med Lars Munch får vi en person ind i bestyrelsen, der har stor indsigt i samfundsforhold, økonomi, kultur og medier,” siger Sten Scheibye, bestyrelsesformand i Novo Nordisk Fonden.

På et bestyrelsesmøde i Novo Nordisk Fonden i dag er Lars Munch blevet valgt som nyt medlem af bestyrelsen.

Lars Munch, der er bestyrelsesformand for JP/Politikens Hus, har gennem hele sin karriere beskæftiget sig med samfunds- og sociale forhold samt medier, kunst og kultur. Han har bestridt flere direktørposter. Fra 1999 og frem til 2014 var han adm. direktør for først Dagbladet Politiken og siden JP/Politikens Hus. Inden da var han direktør i Bonnier-koncernen.

Udover formandsposten for JP/Politikens Hus er han bl.a. bestyrelsesformand for Louisiana – Museum of Modern Art, BRFfonden og SOS Børnebyerne, ligesom han er bestyrelsesmedlem i kapitalfonden Axcel.

”Med Lars Munch får vi en person ind i bestyrelsen, der har stor indsigt i samfundsforhold, økonomi, kultur og medier. Vi ser frem til at kunne drage nytte af hans mange kompetencer og lange erfaring,” siger Sten Scheibye, bestyrelsesformand i Novo Nordisk Fonden.

Lars Munch siger: ”Jeg glæder mig til at bidrage til arbejdet i Novo Nordisk Fonden, der har været igennem en imponerende udvikling de seneste år. Jeg håber, at jeg kan være med til at fastholde og yderligere udvikle fondens store samfundsmæssige betydning.”

Novo Nordisk Fonden igangsatte i marts i år en søgning efter et nyt medlem med baggrund i civilsamfundet, efter at Karsten Dybvad, adm. direktør i Dansk Industri, trådte ud af bestyrelsen.

OM LARS MUNCH (FØDT 1959):

2003-2014: Adm. direktør, JP/Politikens Hus A/S

1999-2003: Adm. direktør, A/S Dagbladet Politiken

1995-1999: Direktør i Bonnier-koncernen, Stockholm, og adm. direktør i Bonnier Forlagene A/S

1984-1995: Produktchef og senere adm. direktør, Børsens Forlag A/S og direktør, Børsen Holding A/S
Udvalgte bestyrelsesposter og tillidsposter

Bestyrelsesformand i JP/Politikens Hus A/S, BRFfonden og BRFholding, Louisiana Museum samt Louisiana Fonden og Museumsfonden, SOS Børnebyerne. Medlem af bestyrelsen for Axcel.
Uddannelsesmæssig baggrund

1984: Cand.merc., Handelshøjskolen i København

YDERLIGERE INFORMATION

Christian Mostrup Scheel, presseansvarlig, Novo Nordisk Fonden, tlf.: 3067 4805, [email protected]