Ansøg om midler

Mentorprogram Skal Hjælp Nye Virksomheder Til Succes

Novo Nordisk Fonden har bevilget knap 20 mio. kr. til Accelerace til etablering og udvikling af et nyt mentorprogram: Nordic Mentor Network for Entrepreneurship.

Nordic Mentor Network for Entrepreneurship er rettet mod tidlige projekter og lovende opstartsvirksomheder inden for life-science i Danmark og det øvrige Norden. Programmet har til formål at hjælpe opstartsvirksomhederne med at skabe et globalt netværk og afprøve om deres produktidéer har et internationalt potentiale.

Ambitionen er at opbygge et netværk af højeste internationale kvalitet, der kan positionere Danmark og det øvrige Norden som et førende område inden for kommercialisering af forskningsfund og succesfuld etablering og udvikling af opstartsvirksomheder inden for life-science.

”Med etableringen af Nordic Mentor Network for Entrepreneurship ønsker Novo Nordisk Fonden at bidrage til, at nordiske forskeres lovende forskningsfund kommercialiseres og udvikles til nye, holdbare vækstvirksomheder i regionen. Initiativet bygger på de nyeste og bedste internationale erfaringer fra blandt andet MIT i Boston og skal understøtte, at opstartsvirksomhederne kan gøre brug af den bedst mulige vejledning for at opnå succes,” siger Birgitte Nauntofte, CEO, Novo Nordisk Fonden.

Netværket vil bestå af højt kvalificerede frivillige fagfolk fra førende miljøer inden for life-science, herunder MIT i Boston, USA.

STØRRE SANDSYNLIGHED FOR SUCCES

Erfaringer fra Danmark og udlandet viser, at overlevelsesraten for nye virksomheder og sandsynligheden for succes på længere sigt stiger, hvis der sættes ind med erfaringsdeling og forretningsrådgivning gennem de første tidlige faser.

Som del af mentorprogrammet vil opstartsvirksomheder og tidlige projekter få tilknyttet mentorer, som skal hjælpe dem med hurtigere at udvikle deres forretning og tidligt afprøve, om deres projekt har et internationalt potentiale. En del af denne rejse vil foregå ved, at iværksætterne bag projekterne kan komme til USA og gennemgå et fokuseret forløb, hvor de møder førende eksperter, bl.a. investorer, læger, forretningsudviklere og personer fra life-science-industrien.

”Vores ambition er, at projekterne vender hjem fra disse ture med en præcis plan for, hvordan de kan få et internationalt potentiale. Med sig får de et stærkt netværk af eksperter, som kan hjælpe projektet på vej med fx at finde internationale investorer og partnere,” siger Peter Torstensen, direktør i Accelerace.

Projektet lanceres den 29. marts, hvor Novo Nordisk Fonden og Accelerace inviterer til åbningsevent.