Ansøg om midler

Modtager Af Diabetespris Hyldet I Stockholm

Stephen O’Rahilly får overrakt den første EASD-Novo Nordisk Foundation Diabetes Prize for Excellence af Novo Nordisk Fondens direktør, Birgitte Nauntofte, og EASD’s præsident, Andrew J.M. Boulton. Foto: EASD

Professor Sir Stephen O’Rahilly, University of Cambridge, fik onsdag eftermiddag overrakt EASD-Novo Nordisk Foundation Diabetes Prize for Excellence.

Prisoverrækkelsen fandt sted under European Association for the Study of Diabetes’ (EASD) årsmøde i Stockholm. Foran godt 4.000 tilhørere holdt Stephen O’Rahilly en halv times oplæg om sin forskning, hvorefter der var reception i The Garden Restaurant.

– Jeg er meget begejstret. Det er sandsynligvis det største publikum, jeg nogensinde har adresseret. Jeg er meget beæret over at være den første modtager af prisen, som jeg er sikker på vil medvirke til skabe og opretholde fremragende forskning i de kommende år, sagde Stephen O’Rahilly efterfølgende.

– Jeg er overbevist om, at denne pris vil sætte fokus på vigtigheden af diabetes som sygdomsområde. Når der er mange sundhedsmæssige udfordringer såsom kræft og immunsygdomme, negligeres diabetes nogle gange. Det er en virkelig vigtig sygdom, og alt vi kan gøre for at synliggøre vigtigheden af at finde en kur er værdifuldt, tilføjede han.

ØGET VIDEN OM DIABETES

Prisen uddeles som anerkendelse for et fremragende forskningsmæssigt eller teknologisk bidrag, der øger vores viden om diabetes, dens sygdomsmekanismer eller dens komplikationer.

Professor O’Rahillys forskning har fokuseret på at afdække de grundlæggende årsager til type 2-diabetes og fedme på molekylærniveau og på at omsætte disse opdagelser til forbedret diagnostik og behandling af patienter. Hans arbejde har afdækket adskillige uopdagede genetiske årsager til de to sygsomme, herunder flere der kan behandles.

Prisen er på DKK 6 millioner. Det var første gang, at prisen blev uddelt.

Læs mere om prisen her.