Ansøg om midler

Novo Nordisk Fonden åbner for ansøgninger til nytænkende kommunikation og debat om naturvidenskab og teknologi

En styrket offentlig debat og inspirerende veje til ny viden om naturvidenskab er i fokus i Novo Nordisk Fondens tematiske ansøgningsrunde, som netop er åbnet.

Naturvidenskaben er central for at forstå verden, og med en pulje på 30 mio. kr. ønsker Novo Nordisk Fonden at støtte projekter, der styrker viden om emnet i den brede befolkning og kvalificerer den offentlige debat.

”Med denne ansøgningsrunde vil vi åbne for en verden af kreative, nytænkende projekter, der kan begejstre os alle til at lære mere om naturvidenskab. Med projekterne kan vi få indblik i de nyeste forskningsresultater og styrke den offentlige debat om alt fra biomedicinsk forskning til bæredygtighed,” siger Berith Bjørnholm, der er leder af afdelingen for naturvidenskabelig uddannelse og formidling i Novo Nordisk Fonden.

Fælles for projekterne er, at de skal sætte refleksioner i gang og styrke den enkeltes viden og kritiske stillingtagen til naturvidenskab, og emnerne kan spænde vidt. Eksempelvis kan projekterne undersøge klima, sundhed eller de positive og negative konsekvenser af den teknologiske udvikling. De kan anvende nye kommunikationskanaler og medier, og være med til at opbygge et værn mod fake news.

Naturvidenskab til alle
Projekterne kan være rettet mod børn, unge og/eller den brede befolkning. Alle medietyper og virkemidler kan anvendes. Der kan eksempelvis søges om støtte til arrangementer, medieproduktioner, videnskabsjournalistik og kommunikation via sociale medier.

Der kan søges fra 100.000 kr. til 6 mio. kr. i støtte til projekter på op til seks års varighed. Ansøgningsfristen er den 10. september 2019 kl. 14.

Efterårets ansøgningsrunde inden for uddannelse og formidling består af de to temaer ”Projektstøtte til matematik i naturvidenskab og teknologi” og ”Projektstøtte til kommunikation og debat om naturvidenskab og teknologi” samt det tilbagevendende opslag om ”Projektstøtte til naturvidenskabelig uddannelse og formidling”. Det sidstnævnte åbner for ansøgninger 3. september 2019.

De to temaer i årets tematiske ansøgningsrunder er udsprunget af anbefalinger fra en række eksperter og aktører i naturfagsundervisningen og med inspiration fra fondens tidligere uddelingsrunder inden for den naturvidenskabelige uddannelse og formidling.

Læs mere om det nye opslag, søgekriterier og ansøgningsprocessen her.

Yderligere information

Christian Mostrup Scheel, presseansvarlig, tlf.: 3067 4805, [email protected]