Ansøg om midler

Novo Nordisk Fonden ansætter Erika Söderberg Johnsson som ny økonomidirektør

Erika Söderberg Johnsson tiltræder stillingen som fondens Chief Financial Officer den 20. november 2023.

Erika Söderberg Johnsson har bred erfaring med finansiel og strategisk ledelse såvel som driftsledelse fra mere end 20 år i rollen som CFO i adskillige life science-selskaber (Biotage AB, Karo Bio AB, Affibody AB og Global Genomics AB), og senest som Senior Advisor i investeringsselskabet Kinnevik AB.

“Jeg er meget glad for, at Erika vil påtage sig hvervet som fondens nye Chief Financial Officer. Erika kommer med en stærk baggrund inden for life-science-området, hun er værdidrevet og ambitiøs, og jeg er sikker på, hun kommer til at spille en nøglerolle i forhold til fondens fortsatte udvikling,” siger Novo Nordisk Fondens administrerende direktør, professor Mads Krogsgaard Thomsen, og fortsætter:

“Med et uddelingsniveau, der nærmer sig 10 mia. kr. om året, og stadig flere store initiativer, der involverer nationale og internationale partnerskaber, stiger kompleksiteten i vores aktiviteter. Erika kommer således til at stå i spidsen for et område, der udvikler sig hastigt, og jeg ser frem til at arbejde sammen med hende.”

Før Erikas fik sin første ansættelse som CFO i 2002, arbejdede hun i 10 år med investment banking i SEB. Derudover har hun bred erfaring med bestyrelsesposter, bl.a. fra Saab AB, Camurus AB, Sectra AB, Mabtech Holding AB, MedCap AB, Lunar Group A/S og Marley Spoon SE AG.

Erika Söderberg Johnsson siger: “Jeg utrolig glad for at tiltræde stillingen som Novo Nordisk Fondens nye CFO. Fonden har i de seneste år etableret sig som en af verdens førende erhvervsfonde, der aktivt støtter forskning og udvikling. Jeg ser frem til at få muligheden for at trække på min ekspertise og bidrage til fondens vigtige opgave med at fremme menneskers sundhed og samfundets og planetens bæredygtighed.”

Erika Söderberg Johnsson har en kandidatgrad i Business & Economics fra Handelshögskolan i Stockholm.

Yderligere information

Nils Eskestad
Senior Corporate Writer, PhD
+45 30232904 [email protected]