Ansøg om midler

Novo Nordisk Fonden ansætter viceadministrerende direktør

Niels Peder Nielsen er ansat som viceadministrerende direktør i Novo Nordisk Fonden. Han tiltræder den nyoprettede stilling 1. august 2018.

Novo Nordisk Fonden har ansat Niels Peder Nielsen, 52 år, senior partner hos Bain & Company, som viceadministrerende direktør.

Niels Peder Nielsen vil sammen med administrerende direktør Birgitte Nauntofte udgøre fondens direktion.

Niels Peder Nielsen har mere end 25 års erfaring inden for ledelsesrådgivning og har arbejdet for en lang række førende globale kunder på tværs af flere industrier inden for områder som strategi, kapitalstyring, fusions- og virksomhedsopkøb (M&A), ledelse og organisation.

Sten Scheibye, bestyrelsesformand i Novo Nordisk Fonden, siger: ”Niels Peder Nielsen er en international kapacitet. Med ansættelsen af ham står fonden stærkt rustet til at realisere sin strategi for samfundsmæssige bidrag samt erhvervs- og uddelingsmæssige formål.”

Birgitte Nauntofte siger: “Jeg er meget glad for at kunne byde Niels Peder Nielsen velkommen til Novo Nordisk Fonden. Hans kompetencer og omfattende erfaring inden for strategiarbejde og organisationsudvikling vil have stor værdi for fonden.”

Niels Peder Nielsen siger: “Det er et stort privilegium at blive en del af Novo Nordisk Fonden. Jeg glæder mig meget til at kunne bidrage til at indfri fondens ambitiøse mål.”

Om Novo Nordisk Fonden

Novo Nordisk Fonden er en dansk erhvervsdrivende fond med to hovedformål:

  1. at udgøre et stabilt fundament for den erhvervsmæssige og forskningsmæssige virksomhed, som drives af selskaberne i Novo Gruppen. Novo Nordisk Fonden har gennem sit datterselskab Novo Holdings A/S kontrollerende ejerskab i Novo Nordisk A/S og Novozymes A/S.
  2. at yde støtte til videnskabelige, humanitær og sociale formål. I 2017 uddelte Novo Nordisk Fonden i alt 5,8 milliarder kroner. Bevillingerne blev primært givet til forskning, uddannelse og innovation inden for biomedicin og bioteknologi ved offentlige vidensinstitutioner og hospitaler i Danmark og de øvrige nordiske lande, til behandling og forebyggelse af diabetes samt til humanitære og sociale formål.

Yderligere information

Christian Mostrup Scheel, presseansvarlig, tlf.: 3067 4805, [email protected].