Ansøg om midler

Novo Nordisk Fonden byder to nye bestyrelsesmedlemmer velkommen, mens næstformand Marianne Philip forlader bestyrelsen.

Nuværende bestyrelsesmedlem Lars Munch er blevet udpeget som ny næstformand efter Marianne Philip. Derudover indtræder Nana Bule (til højre i billedet), tidligere adm. direktør for Microsoft Danmark, og MIT-professor Christopher A. Voigt (til venstre i billedet) i bestyrelsen.

Marianne Philips beslutning om at træde ud af Novo Nordisk Fondens bestyrelse falder sammen med, at hun er blevet udpeget som formand for BioInnovation Institute Foundation (BII).

Marianne blev oprindeligt medlem af Novo Nordisk Fondens bestyrelse i 2014, og siden juli 2018 – hvor Lars Rebien Sørensen blev valgt som formand – har hun været næstformand i bestyrelsen.

”Jeg vil gerne takke Marianne for det enorme arbejde, hun har udført for Novo Nordisk Fonden gennem de sidste ni år,” siger Lars Rebien Sørensen og fortsætter: ”Som en del af formandskabet og bestyrelsen har hun haft en nøglerolle i at drive den udvikling, der har bragt fonden til, hvor den er i dag. Samtidig er jeg også meget glad for, at Marianne har taget imod tilbuddet om at blive ny bestyrelsesformand i BII.”

Bestyrelsesmedlem Lars Munch er blevet udpeget som ny næstformand i Novo Nordisk Fonden. Lars Rebien Sørensen siger: ”Lars indtrådte i bestyrelsen i 2017 og har konstant bidraget med sin store viden og omfattende bestyrelseserfaring. Jeg ser frem til at arbejde endnu tættere sammen med ham som en del af formandskabet.”

To nye profiler indtræder i bestyrelsen
Nana Bule og Christopher A. Voigt indtræder samtidigt som nye medlemmer i Novo Nordisk Fondens bestyrelse.

Nana Bule har haft en fornem karriere hos Microsoft Corporation, der spænder over mere end 20 år. Oprindeligt kom hun til firmaet som teknologispecialist i 2002 og endte med i 2019 at blive adm. direktør for Microsoft i Danmark og Island. Derudover sidder hun i bestyrelserne for Arla Foods og Energinet, ligesom hun er formand for Digitaliseringsrådet og formand for Dansk Industris Udvalg for Klima og Grøn Omstilling. Nana Bule har en bachelor i erhvervsøkonomi og strategi fra Copenhagen Business School.

Christopher A. Voigt er professor i avanceret bioteknologi ved Department of Biological Engineering, Massachusetts Institute of Technology (MIT), og er grundlægger af Pivot Bio og Asimov, der udvikler henholdsvis bæredygtig gødning og terapeutisk design og fremstilling. Hans forskningsinteresser omfatter syntetisk biologi, bioteknologi og genetisk design. Han har fået udgivet mange forskningsartikler og har siddet i adskillige rådgivende videnskabelige udvalg.

Lars Rebien Sørensen siger: ”Jeg vil gerne byde de to nye bestyrelsesmedlemmer hjertelig velkommen. Igennem deres respektive karrierer har de begge leveret imponerende resultater, og jeg ser frem til at samarbejde med dem. Jeg er overbevist om, at de vil yde deres allerbedste for at styrke Novo Nordisk Fondens indsatser og arbejde.”

Yderligere information

Nils Eskestad
Senior Corporate Writer, PhD
+45 30232904 [email protected]